Kinfolk - a lakberendezési stílus, amit eddig is ismertél, csak nem tudtad a nevét

2020. június 25. - SKLinda

A lakberendezési stílusok állandóan formálódnak, némelyek a trendek oltárán kerülnek feláldozásra, némelyek vissza-vissza térnek és újak születnek. Ilyen trend vagy stílus a kinfolk is, mely talán a legjobban jellemzi a az utóbbi idők életviteli fejlődését.

4a66b8210c6b9ff120eebd8cbd9dc620.jpg

Tovább

HEMNES komód újragondolva

A mai bejegyzésben egy igazi IKEA klasszikus, a 3 fiókos HEMNES komódunk újragondolt verzióját mutatom meg Nektek. Szerintem ez a rendkívül népszerű bútorcsalád joggal nagy kedvenc sok háztartásban, egyrészt időtálló stílusa, másrészt fa mivolta miatt. Mondjuk nálam a 'fa' elve varázsszó.

Szóval adott ez a komód, fekete-barna színben. Korábban rendkívül jól passzolt a hálószobánkhoz, majd később pelenkázó komódként is tökéletesen megállta a helyét.

sklinda-lakasfoto-haloszoba-3s_1.jpg

Tovább

Ház-álom: fél éve otthon

Nagyon hamar eltelt az első hat hónap a házban, és régóta adós is vagyok egy részletes beszámolóval. Sőt, kicsit több is eltelt már, mert ezt a bejegyzést lassan egy hónapja kezdtem írni, a fotózásról nem is beszélve. Mivel menet közben újra gigászi lendületet vett az építkezés, a képszerkesztés, bejegyzés írás minden nap egy kicsit háttérbe szorul. :)

sklinda-blog-hazalom-eloszoba-1.jpg

Tovább

Hogyan válasszuk ki otthonunkba az ideális kanapét?

Eredetileg a 'Ház-álom' rovatba terveztem bejegyzést írni arról, hogyan találtunk meg a Házba Az új kanapét, de úgy döntöttem, inkább pontokba szedem azokat a szempontokat, melyek szerint érdemes kiválasztani otthonunk berendezésének egyik legmeghatározóbb darabját.

sklinda-haz-kanape.jpg

Szerintem ez egy igen sarkallatos kérdés. Már csak azért is, mert leginkább combos összeget szánunk rá, hosszú távra választunk, arról nem is beszélve, hogy általában a leglátványosabb darab is.

Tovább

Ház-álom: villámgyors helyzetjelentés

Visszaszámlálás indul!

A mai egy roppant gyors kis helyzetjelentés lesz. Történelmi fordulóponthoz érkeztünk, a tegnapi nappal elindult a kazán - van melegvíz és fűtés, juhhééj!

Ezerrel a finisben vagyunk, rengeteg a takarítani való - de közben látványos eredménye is van a sok munkának - főleg Férj hihetetlen kitartásának és energiájának köszönhetően! Ahelyett, hogy szombat este sörözni menne a cimborákkal, inkább alkoholmentes sör és Legjobb Barát társaságában nappalit takarítanak. :D

Reményeink szerint ma elkészül a festés, már csak egy szín felfestése maradt hátra. Akad még bőven szerelni való villany, lámpa. A jövő hét a parkettázásé és a konyháé - utána szerelik az ajtókat és jöhet a maradék burkolás. Ha minden terveink szerint halad, akkor nem teketóriázunk - beköltözünk amint csak lehetséges.

Hoztam persze néhány (vacak telefonos) képet - most már nem titok többé, hova milyen színt terveztünk - bár a mobilos fotók nem adják vissza igazán élethűen a színeket. Erről egyébként az előző bejegyzésemben, itt írtam.

img_20190219_103252_1.jpg

img_20190219_103342_1.jpg

Tovább

Ház-álom: a nagy színválasztó

Végre elérkezünk az építkezés azon szakaszába, mikor meg kell adni a festőnek a konkrét színkódokat a falakhoz. Bármily meglepő, ha rajtam múlt volna, minden fal fehér lenne, 'csak essünk túl rajta gyorsan' - hadd költözzünk már. De Férj még hónapokkal ezelőtt kategorikusan kijelentette, hogy ne legyen minden fehér. Pont. Kérdem én, jó de akkor mit szeretnél? Nem tudom - de ne fehéret. :D

650896e2d8e3cca6d6e87fb3305e5b64.jpg

Tovább

Ház-álom: helyzetjelentés

5. rész - vajon mikor lesz ebből beköltözés?

Szinte napról napra változnak a költözésről szövögetett terveink. Folyamatosan agyalunk, hangosan gondolkodunk - egyszer úgy fest, hogy minden klappol, aztán valami miatt megint borul a terv. Leginkább a gépészet a szűk keresztmetszet, de még bukhat minden a konyhán is.

img_20190109_104312_1.jpg

Tovább

Ház-álom: konyha tervezés

Az építkezés utolsó szakaszába érve úgy érzem ideje írnom a konyhánk tervezéséről. Nagyjából az első pillanatoktól kezdve világosan lebeg a szemem előtt milyen legyen álmaink házának szíve-lelke, ennek ellenére hosszadalmas a folyamat és még mindig akadt a végére egy-két eldöntetlen dolog.

sklinda-blog-hazalom-konyha-inspiracio-6.jpg

Tovább

Ház-álom: a nem mellékes helyiség

Az álomház tervezésekor az egyik első elem a listánkon egy külön álló mellékhelyiség volt, ami a bejárat mellett van. Azt hiszem, az egynél nagyobb létszámú háztartásban élőknek nem kell különösebben ecsetelnem ennek a lényegét. 

Nagy valószínűséggel egy inkább hímneműek által bitorolt helyiségről van szó (most 3 az 1 ellen állunk - ki tudja mit hoz a jövő), ezért közösen úgy gondoltuk hogy legyen semlegesből kicsit maszkulin felé hajló a dizájn. 

Az alapok valóban semlegesek, a kiválasztott padló burkolat lesz minden hidegburkolt helyen (kivéve az előszobát). Ellenben egy kis vadulás a fal színét illetően simán belefér!

sklinda-blod-hazalom-moodboard-wc.jpg

Tovább

Ház-álom: helyzetjelentés

4. rész - bekerültek a külső nyílászárók

A mai egy villámjelentés, szeretném megmutatni, micsoda változás történt azzal, hogy bekerültek a házba a külső nyílászárók. Nem nagyon volt kérdés, hogy csakis fa jöhet szóba - ha már az álomházunkat szeretnénk megvalósítani (még ha álom-telek nem is adatott meg...).

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-16.jpg

Tovább