SKLinda

Így készíts kép falat egyszerűen, sablon segítségével

2021. május 06. - SKLinda

A mai bejegyzésben olyan fali dekorációs ötletet mutatok, melyet könnyű megvalósítani, csak egy kis koncentráció és nekiveselkedés szükségeltetik.
Úgy veszem észre, hogy sokan bajlódnak azzal, mi és hogyan kerüljön a falra, pedig ha megvan a kellő lendületünk, pillanatok alatt összeállhat poszterekből egy harmonikus kép fal. Én ezt most a Poster Store oldaláról, többféle kategóriából válogatva állítottam össze. Igazából annyira pofon egyszerű a kivitelezés, hogy az már szinte bűn. A megvalósításhoz az alig néhány hozzávalón kívül csak pici precizitás szükséges.

sklindablog-kepfal-posterstore-2.jpg

Rég nem történt semmi látványos változás nálunk az enteriőrben, úgy éreztem, most végre igazán szükséges a frissítés, valami könnyed, humoros csavar, ami nekem szól. Aki régebb óta nyomon követi a blogot tudja, hogy alapvetően nem szeretek csak úgy, önmagában dekorálni, nekem kell valami indok, cél.

sklindablog-kepfal-posterstore_1.jpg

Amikor nézegettem a Poster Store oldalán a kínálatot, egy pillanat alatt beütött, mire van szükségem. Persze nem volt nehéz, hiszen elérhető áron találtam stílusos posztereket és hozzájuk jó minőségű képkereteket. Dióhéjban a lényeg, hogy ez az elmúlt picit több, mint egy év nagyon nem volt egyszerű (tudom, ezzel persze nem vagyok egyedül). Egyébként sem lett volna az, viszont a 3. gyerekkel itthon babázás miatti bezártság a pandémiával fűszerezve különösképp tett arról, hogy megjárjam lelkem mélyének bugyrait. Gyakran estem bele a saját csapdámba, magamat soroltam leghátrább a családban, ráadásul rajtam kívül mindenki fiú - így nem véletlenül voltak kemény mélyrepüléseim, ami a lelkiállapotomat illeti. Szerencsére mára úgy érzem, sikerült kimászni a gödörből - ehhez a család mellett kőkemény elhatározás is kellett - miszerint nem hagyom magam - igenis kell, hogy magamra is odafigyeljek, legyen énidőm és bizony van, amikor én mondom meg mi történik egy adott pillanatban, nem pedig megvárom, mikor méltóztatik a díszes társaság anyának lehetőséget biztosítani a feladatok elvégzésére (és tök véletlenül némi kikapcsolódásra). Úgyhogy pont itt volt az ideje, hogy egy kis nőiességet humorral vegyítve behozzak a térbe, hogy emlékeztessem magam, nem csak anya vagyok, hanem nő is, ráadásul egyedül is létező egyén - a magam esetlen, nem túl kecses, önironikus módján - és hogy vegyek pár mély levegőt, amikor úgy érzem, hogy összecsapnak a hullámok a fejem felett.

sklindablog-posterstore-inhale-exhale.jpg
Így esett a választásom a következő poszterekre:posterstore-collage.png

Egy galéria fal összeállítása nem is olyan nagy ördöngősség, például a bolt oldalán is számos kreatív ötletet találsz. Sőt, ha nem szeretnél fáradni a válogatással, akár egy kattintással kiválaszthatod a neked tetsző összeállítás teljes tartalmát.

posterstore-kep-fal-inspiracio-2.PNG

posterstore-kep-fal-inspiracio.PNG

posterstore-kep-fal-inspiracio-3.PNGFotó © Poster Store


De ha szeretnéd mégis jobban a saját világodra formálni, adok én is néhány tippet, hogyan alkothatod meg  csodás kép faladat. A tematizált és a színek szerinti szűrés nagyban segíti, hogyan találd meg a több ezer kép közül pont azokat, amik neked szólnak. A hetente frissülő kollekciók is könnyítik a választást.
A nyomtatási minőség miatt nem kell fájjon a fejed, hiszen a képek olyan, fenntartható módon előállított, kiváló minőségű papírra kerülnek kinyomtatásra, amely FSC - Forest Stewardship Council (Erdőgondnoksági Tanács) - és PEFC minősítéssel rendelkezik, a tudatos és társadalmilag előnyös erdőgazdálkodás biztosítása érdekében.

Egyébként, így nézett ki a kiszemelt falszakasz, mielőtt nekiestem:

sklindablog-kepfal-elotte.jpg

sklindablog-kepfal-elotte-2.jpg

Ha szereted a pontosságot és precizitást, akkor érdemes egyforma méretű képekben gondolkodni, amelyeket szabályosan helyezel el. De ha te is úgy vagy vele, mint én, hogy a túl feszes, túl megrendezett dekoráció nem neked való, akkor próbálj variálni a méretekkel. Tedd ezt úgy, hogy kiválasztasz egy vagy kettő nagyobb, fő képet és a többieket pedig köré hangolod. Fontos, hogy akkor fog szépen kinézni az eredmény, ha kihasználod a rendelkezésedre álló falat, ne rakd túl szűken a kereteket, de ne is túl hézagosan. 5-10 centi hely a képek között megfelelő.

Amikor megvannak a kiszemelt darabok és meghozta csomagod a futár - mielőtt nekiállnál mindent egyesével kibontani, készíts a keretekről sablont. A legegyszerűbb, ha megfelelő méretű rajzpapírra körberajzolod (ha még be van csomagolva a keret, akkor kisebb az esélye, hogy összefirkálod). A kivágott sablonodon pedig pontosan be tudod jelölni - akár finoman kiszúrni az akasztó helyét is. 

Így maszkolószalag segítségével el tudod rendezni a leendő dekorációt, addig tudod variálni, míg eltalálod a megfelelő kompozíciót. Ha nem vagy benne biztos, akár egy-két napig nézegetheted is az üres papírokat, hogy biztosra menj. 

sklindablog-kepfal-elsoverzio.jpg

Az első verziót a meglévő szöghöz igazítottam, de nem tetszett, úgyhogy picit tovább variáltam:

sklindablog-kepfal-masodik-verzio.jpg

Amikor megvan a tökéletes elrendezés - és szerencsés vagy és könnyen "szerkeszthető" falad van- akkor már csak szög és kalapács kell, hiszen a sablonon már bejelölted a szögek helyét is. :)


sklindablog-kepfal-posterstore-3.jpg

sklindablog-kepfal-posterstore-6.jpg

sklindablog-kepfal-posterstore-7.jpg

sklindablog-kepfal-posterstore-5.jpg

sklindablog-kepfal-posterstore-4.jpg

Ha kedvet kaptál, a faldekoráláshoz, akkor 2021. június 9. éjfélig kihasználhatod a 35 %-os kedvezményt, melyet az sklinda35 kuponkóddal tudsz érvényesíteni a Poster Store webáruházban. Most már nincs más dolgod, mint hátradőlni és gyönyörködni a felfrissült dekorációdban. Ugye, milyen könnyű volt?

Ne maradjatok le a legújabb tartalmakról, kövessétek a blog Facebook oldalát. Az instán is megtaláltok, addig is szebb napokat és kitartást Mindenkinek!

Hasta la vista! 
SKLinda

 

U.I: 35% kedvezmény a poszterekre érvényes (nem vonatkozik a Selection kategória posztereire és a képkeretekre). Nem kombinálható más kedvezményekkel vagy akciókkal. Érvényes 2021. június 9 éjfélig.

süti beállítások módosítása