SKLinda

HÁZ-ÁLOM: Nyári konyha készül!

2021. június 01. - SKLinda

Újra Ház-álom bejegyzéssel jelentkezem, hiszen végre belevágtunk a nyári konyha megépítésébe. Bár még szinte semmi nem látszik belőle, azért ha tovább olvasol, már néhány részlettel szolgálhatok.

c3c4ae58e11a45ba3ec176399dcd8680.jpg

Már a ház tervezésekor tudtuk, hogy a teraszon egy teljes értékű konyhát szeretnénk kialakítani. Ennek ellenére egészen pontos tervünk még nem volt, de sacc-per-kábé azért belőttük, mi hova fog kerülni. Eredetileg ide szerettünk volna egy kemencét tenni, de a beköltözés után erről hamar letettünk - ez inkább egy szeparált szaletlibe fog épülni.

Nagyjából egy hónapja pedig megszületett a pontos terv, úgyhogy nekiálltunk a kivitelezésnek is - persze nem halad valami gyorsan (ennek jó pár oka van, termék-és szakemberhiány is közrejátszik... erről még később is szót ejtek.)

Egyébként essszméletlen sokat ötleteltünk, inspirálódtunk - hihetetlen sok fantasztikus nyári konyha inspirációt lehet találni, így elveszni is könnyű benne.

Íme néhány ezek közül:

Az alábbi a képen a gerendából készült felső elemet lestem le. Remélem, sikerül hozzá anyagot találni és fel is tudjuk majd rögzíteni, mert ez a 15 centis speciális hőálló (az anno ide tervezett kemence ) szigetelés miatt nem is olyan könnyű feladat - így szakembert igényel.

06a5196b2c699d7b4311496344eded48.jpg

 

Ettől csakúgy egész egyszerűen elolvadok... Egyébként innen nagyjából a térkő az a részlet, ami hozzánk stimmel.

7d64ede87e760204284f79a9adde87dd.jpg

Itt pedig a téglapult tetszik:

at_archive_cada20dd68013f83785f8a6686bd73a7214d8ad6.jpg

Itt sincs túl sok passzoló részlet, csak a hasonló lámpa és a fehér fal miatt a hangulata hasonlít az elképzeléshez:

at_archive_fc5921be8a952ea996e368020a710d9dd43091f0.jpg

Lényeg a lényeg, mutatom, mit tervezünk. Ahogy az eddig is látszik a házon, hogy nagyon kedvelem a vidékies, rusztikus stílust - ugyanakkor nem szeretem túlcsicsázni a dolgokat, a modernebb cuccok sem állnak tőlem távol.

Lesz a konyhánknak egy Barabás téglakőből épített szakasza, ide kerül egy kültéri hűtő és egy kültéri tűzhely.

Egyelőre lesújtóan fest a használaton kívüli terasz - de már látom lelki szemeim előtt, hogy jól fog ez még kinézni. 

sklindablog-nyarikonyha-wip3.jpg

sklindablog-nyarikonyha-wip2s.jpg

sklindablog-nyarikonyha-wip3s.jpg

sklindablog-nyarikonyha-wips.jpg

 

sklindablog-nyarikonyha-tuzhely.PNG

Mellé kinéztünk az IKEÁBAN egy szuper kültéri konyhabútort, mosogatóval. Egy dolog csak a bibi, hetek óta figyelem az áruházat, sajnos NINCS. Sehol... :( Se a környező országokban, de még Svédországban sem. :( Ezért rákérdeztem és szupergyorsan válaszoltak, hogy gyártási probléma merült fel, ennyi az információ. Azt tudom, hogy nagyon nagy a leterheltségük, így érthető. Úgyhogy nem tehetünk mást, mint hogy várunk és szurkolunk.

sklindablog-nyarikonyha-grillskar.PNG

A falra pedig a már meglévő maradék csempéinkből fogunk burkoltatni a pult fölött - ezzel (és a GRILLSKÄR pulttal kap az egész konyha egy modern beütést.

Összepakolva az anyagokat, nagyjából látszik, milyen lesz az összkép. Bónusz a tálalószekrény, amit használtam néztem ki :D. Ha minden igaz, ma érkezik - még csak képen láttam, de már bizsereg a libabőröm, hogy milyen lehet élőben.

sklindablog-nyarikonyha-terve.jpg

Az egész persze akkor lesz komplett, hogyha a terasz kap egy külső védelmet az eső és a szél  elől (itt a soproni viharsarokban mindig fúj). Ehhez nagyon várjuk már az ácsot - gondolom, semmi meglepő nincs abban, hogy manapság minden szakemberre rengeteget kell várni. Csak reménykedem, hogy idén nyáron azért már élvezhetjük is a kerti konyhát használat közben!

Ne maradjatok le a legújabb tartalmakról, kövessétek a blog Facebook oldalát. Az instán is megtaláltok, addig is szép napokat Mindenkinek!

Hasta la vista! 
SKLinda

süti beállítások módosítása