SKLinda

Hétvégi ház a hegyekben - Rio de Janeiro

2015. május 29. - SKLinda

Régen készült bejegyzés, amiben egy konkrét házat vagy lakást mutatok be. Itt a hétvége, ilyenkor különösen jól esik álmodozni, jöjjön hát egy igazi kincs, amely elrepíti gondolatainkat egy különleges világba.

casa-serra-carioca-16.jpg

Tessék? Rio-i hegyekben?? Igen, nem ment el az eszem! Rio de Janeiro nem csak a Copacabana és a Cukorsüveg, a karnevál, a foci meg a zsongás. Rio állam magas, titokzatos hegyei és trópusi esőerdői között, romantikus kis városkák, mesebeli farmok bújnak meg. Most egy olyan házat szeretnék bemutatni, mely itt húzza meg magát a hegyek között. Mesés eredmény született a tulajdonosok és a tervezőnő (Lu Kreimer) gondos munkájának köszönhetően. Az európai hangulat és a különleges helyszín pompásan keverednek - egy falatnyi francia inspiráció a trópusokon, egy kis brazil Provence. Antik sárm lengi körül a házat, a berendezés a múlt századot idézi, olyan mint egy romantikus kosztümös szappanopera helyszíne. (forrás itt)

A hétvégi menedéknek szánt birtokot 20 éve vásárolta egy házaspár. Az akkori öreg épületet ugyan lebontották, de az új felépítésekor nagy gondot fordítottak arra, hogy megőrizzék az antik hangulatot. A régi istállót azonban megtartották és csodás kis vendégházzá alakították át.

casa-serra-carioca-01.jpg

casa-serra-carioca-02.jpg

casa-serra-carioca-03.jpg

casa-serra-carioca-05.jpg

casa-serra-carioca-07.jpg

casa-serra-carioca-08.jpg

casa-serra-carioca-09.jpg

casa-serra-carioca-10.jpg

casa-serra-carioca-13.jpg

casa-serra-carioca-14.jpg

casa-serra-carioca-18.jpg

casa-serra-carioca-21.jpg

casa-serra-carioca-22.jpg

casa-serra-carioca-23.jpg

casa-serra-carioca-24.jpg

casa-serra-carioca-26.jpg

casa-serra-carioca-29.jpg

casa-serra-carioca-31.jpg

 Kellemes hétvégét mindenkinek!

Hasta la vista!
SKLinda

süti beállítások módosítása