SKLinda

Ház-álom: helyzetjelentés

3. rész

2018. november 06. - SKLinda

Jó rég írtam utoljára a házunk táján történő (vagy éppen nem történő...) eseményekről. Halad-halad az építkezés, változó ütemben, valószínű ezért is voltam kicsit csendesebb az utóbbi hetekben (a fogzó, nem alvó egyévesnek ehhez semmi köze, á dehogy! :P)

sklinda-blog-hazalom-helyzetjelentes-5.jpg

Szóval, egy szó, mint száz, volt egy kis megtorpanás az ütemben, de két-három hét csúszást leszámítva végül is folytatódik szépen minden. Persze nem zajlik teljesen idegeskedés mentesen, időnként befigyel némi izgalom. Igyekszünk többé kevésbé higgadtan kezelni a felmerülő kihívásokat - hála égnek felváltva, mikor éppen kinek jut a leszarom tabletta, Férjnek vagy nekem...

sklinda-blog-hazalom-helyzetjelentes-2.jpg

sklinda-blog-hazalom-helyzetjelentes-3.jpg

A tetőnk egyszerűen mesésen gyönyörű lett! Érkezett 100 köbméter föld, végre eltűnt a tornác és a terasz helyén tátongó lyuk is. 

sklinda-blog-hazalom-helyzetjelentes-1-2.jpg

sklinda-blog-hazalom-helyzetjelentes-6.jpg

Itt kezdtem el azt érezni, hogy végre ez már egészen ház forma! :) Egyébként a tornác és a terasz térkövet kap majd, részben ezért nincs alábetonozva. Ezen hosszasan ment a tanakodás... Legyen az egész körbe építve sávalappal, zsalutéglával, vagy csak kapjon később egy szegélyt a töltés és úgy menjen bele a térkő. Nos, mint látható, az utóbbira esett végül a döntés. Mivel a ház stabilitását nem befolyásolja, és nagyon sokba került volna, elvetettük az 'atombunker' megoldást (hogy egy kedves olvasóm szavajárásával éljek). 

Bent végre elkészült a belső vakolás. Sokat kellett várni rájuk, de nagyon gyorsan dolgoztak a srácok, le a kalappal előttük! Erről most nem tudok sok képet hozni, van bent egy világ... ma reggel mikor ott jártam, épp takarítottak.

sklinda-blo-hazalom-helyzetjelentes-7.jpg

Ott volt még két kőműves, akik jöttek pár befejezetlen javítást megcsinálni. Épp megérkeztek a gépészek, egyeztetni a csaptelepek és egyebek pontos helyét. A ház körül már ott vannak a szigetelőanyagok. A nyílászáróink pedig holnap érkeznek. Úgyhogy van egy kis zsúfoltság a porondon.

 A 'kedves' szomszéd meg épp leszervezte, hogy felhúzzák a telkeink közti kerítést - amit kifejezetten megkértünk, hogy ne tegye, amíg nem érünk el egy bizonyos szintig, hiába beszéltünk... Az isten állatkertjén bezzeg nagyon alacsony a kerítés.... Egyszer már mondtam, leírom újra - NE vegyetek használati megosztásos telket!!! hrhrhrrrhr ugyanis az összes közmű a szomszéd telkén jön keresztül! Ha ő most lebetonoztatja a kerítést, akkor hogy jövünk be a vízzel, csatornával és a gázzal.... ?

Remélem hamarosan jövök a világítás terveink leírásával is. Épp tegnap éjszaka sikerült kiválasztanunk a kültéri lámpákat. :)

kulteri_vilagitas.jpg

Ne maradjatok le, kövessétek a blog Facebook oldalát, addig is szép napokat Mindenkinek!

Hasta la vista!
SKLinda

 

süti beállítások módosítása