SKLinda

Színesen, stílusosan - kicsi lakásban

2015. március 10. - SKLinda

Egy kicsi lakást szeretnék ma bemutatni, São Paulo betondzsungeléből, amely mindössze 42 négyzetméteres. Az ekkora egyszobás Magyarországon is igen népszerű, éppen ezért esett a választásom ma egy szuper színes, fiatalos lakás bemutatására.

A harmincas évei elején járó egyedülálló srác, Marcelo Andrade, olyan életteret alakított ki csöppnyi lakásában, amelyből sugárzik a fiatalosság, a lendület, a kreativitás.

maquiag_1_4.jpg

Szakemberek - belső építész és lakberendező - segítségével készült a felújítás, melynek során az összes lehetséges falat elbontották. "Minek az, ha úgyis egyedül lakik az ember" - vallja Marcelo. A hálószoba azért mégis leválasztható lett egy tolóajtó segítségével, ahol még egy óriási gardróbszekrény is helyet kapott. 

maquiag-tres.jpg

A nappaliban a játékos elrendezésű szekrény, ami azzal együtt, hogy sok mindent képes elnyelni (még a vasalódeszkát is), a tükörrel segít növelni a teret. Mivel ez a 'levegőben lóg', szintén azt az érzetet erősíti, hogy a lakás könnyed és légies. 

maquiag_2.jpg

A padlót mindenhol fehér burkolattal látták el, ezzel is segítve a tágasabb érzetet, még világosabbá téve a lakást.

Az erkély felé nyitott nagy ajtó is azt a célt szolgálja, hogy minél nagyobbnak hasson a tér, a sok növény pedig kerti hangulatot varázsol a szobába is.

maquiag_4.jpg

Szerintem ez a pici lakás sok apróbb-nagyobb ötletet adhat annak aki most épp lakás vásárlás-, felújítás előtt áll.
Forrás itt.

Hasta la vista!
SKLinda

süti beállítások módosítása