SKLinda

DIY Esküvő: a megvalósult álom

2016. augusztus 08. - SKLinda

Kedves olvasóim, örömmel jelenthetem, sikeresen vettük az akadályokat és - minden elfogultság nélkül - mindössze 3 hónap szervezéssel, megvalósítottuk álom-esküvőnket. Alig vártam már, hogy végre megoszthassak néhány képet milyen is lett a végeredmény - ha már annyit beszéltem az előkészületekről itt és itt. És persze jöjjön néhány szívből és tapasztalatból szóló jó tanács is. 

img_0473_1.jpg

Első tanács mindenkinek, aki hasonlóképp maga tervezi, szervezi az esküvőjét - nagyon fontosak a megközelítőleg pontos tervek. DE előre fel kell készülni lelkileg és persze tartalék anyagokkal arra, hogy valami úgyis borul az előzetes elképzelésekhez képest. Szóval ha hagyunk teret a spontaneitásnak és a kreativitásnak az utolsó pillanatig, abból baj nem lehet. :D ÉS vonjuk be a barátokat! Nélkülük gyakorlatilag lehetetlen a kivitelezés.

Természetesen az utolsó pillanatban is változtak ütemtervek - hála égnek mind-mind pozitív irányban. Ennek is volt köszönhető, hogy végül minden időben összeállt.

Az esküvői szertartás a polgármesteri hivatalban volt, ami önmagában gyönyörű - így különösebb tervezést, szervezést nem igényelt - pipa. A gyűrűpárnánkat azért magam készítettem. ;)

Ellenben a bulit egy helyi vadászházban tartottuk, ahol adott volt az infrastruktúra alapja, a ház, szobák az ott-alvósoknak, mosdók, konyha, hűtők, kemence, üstök - amikben a menü készült. Viszont minden mást nekünk kellett odaszervezni: pl a sátrat a vacsorához és a cateringet. Az asztalokat ( a helyszínen kevés volt), székeket magunk szállítottuk oda-vissza. Mi hoztuk az összes italt is, az ásványvíztől a sörcsapig. Hála égnek, mind a sátras, mind a catering előbb tudott jönni felépíteni a helyszínt, mint azt előre be lett ütemezve - így koránt sem volt annyira stresszes, mint képzeltük (csak fárasztó ;)).

img_0443.jpg

Egy korábbi bejegyzésben már említettem, hogy a hely hangulatához méltóan egy egyszerű, visszafogott dekoráció készült. Nem utolsósorban relatíve kicsi költségvetésből. Mindent magam szedtem össze és készítettem elő, majd a helyszínen barátok segítségével állítottuk készre, tettük a dolgokat a helyükre. Míg a sötétkék pompomok például boltiak, a krémszínűeket én csináltam. A sátorba nem készítettünk bonyolult hátteret, mindössze két jó hosszú jutavászonból készült zászlógirland és lógatott virágcsokrok adták a főasztal mögötti sátorfal dekorációját.

The making of the #burlapgarland for the #weddingbackdrop #hungarianblogger #diybride #rusticwedding #burlapwedding

SKLinda (@sklinda.blog) által közzétett fénykép,

wp_20160715_001.jpg

img_9236.jpg

img_9247.jpg

img_0430.jpg

img_0431.jpg

img_0690.jpg

img_0437.jpg

img_0438.jpg

img_0440.jpg

Az ültetőkártyák papír szélforgók lettek - ezek voltak egyben a köszönő ajándékok is. A papír szívószálakat a Karcsipapírtól vettem (ahogyan a krémszínű selyempapírt is a pompomokhoz), hozzá a sötétkék lapokat és az arany színű tűzőket a helyi papírboltban. img_0476.jpg

img_0435.jpg

Az ültetési rendet pedig egy több törzsben terebélyesedő fára tekertük körbe. Egy-egy szár volt egy-egy asztal - így találhatta meg mindenki, hogy hol foglal helyet a vacsoránál. 

img_0451.jpg

img_0452.jpg

Mivel egy helyen nem fért el a vacsora és a táncparkett - míg előbbi a sátorban volt, utóbbi pedig a verandán, kicsit eltérő dekorációval készültem. Mivel a sátor alapjáraton világos, oda kerültek a jutavásznak és a sötétebb színek. A veranda viszont sötétre pácolt fával borított, így oda nem tehettem olyat, ami beleolvad a környezetbe. Így kerültek ide körbe a gerendákra aggatott befőttes üvegek virágokkal, az apró ledes fényfüzérek és a tortacsipkéből készült girlandok. A fényfűzért és persze a virágokat leszámítva a többi gyakorlatilag filléres, mégis mutatós megoldás.
img_9243.jpg

sam_3595.JPG

img_0739.jpg

Készítettünk még egy 'fotósarkot' is, csipke függönyökkel és pompomokkal, itt készültek a mindenféle csoportképek a vacsora előtt.

dsc07261.jpg

Egészen különleges piknikhangulatot adott, hogy egy hatalmas fonott kosárba begyűjtöttük otthonról az összes fellelhető plédet és pokrócot. Mire mi egy nagyon rövid kis fotózás után a helyszínre értünk, a násznép istenien feltalálta magát, a nagy füves placcon szétdobták a pokrócokat és többen elheveredtek pezsgőikkel a kezükben. Eközben zseniális DJ-nk a jobbnál jobb jazz és chillout zenékkel szórakoztatta a társaságot. Készültünk rengeteg legyezővel is, hála égnek jól is jöttek a melegben. A gyerekeknek buborékfújókkal és színes papírokkal zsírkrétákkal és lufikkal kedveskedtünk, bizton mondhatom óriási sikere volt!

img_0459_1.jpg

img_1139.JPG

img_0520.jpg

 Az egész buli egyszerűségéhez méltón az esküvői tortánk is nagyon visszafogott és légiesen könnyű volt, amilyennek egy meleg nyári estén lennie kell. :D

img_0789.jpg

Ezúton is köszönjük a rengeteg segítséget, és a rendkívül profi szolgáltatásokat MINDENKINEK aki valamilyen formában részt vett álom esküvőnk kivitelezésében. Nélkülük nem jöhetett volna létre ez a fantasztikus buli! 

picmonkey_image.jpg

Helyszín: Sopron - Nemeskúti úti vadászház
Catering- kitelepülés: Solo Restaurant
Zene: Fenyvesi Balázs, aka. DJ Bouge
Torta: Harrer
Fotók: dekoráció: Simon Andrea, család; rólunk Nagy-Bánhidi Melinda Photography

Hasta la vista!
SKLinda

süti beállítások módosítása