Ház-álom: a nagy színválasztó

2019. január 15. - SKLinda

Végre elérkezünk az építkezés azon szakaszába, mikor meg kell adni a festőnek a konkrét színkódokat a falakhoz. Bármily meglepő, ha rajtam múlt volna, minden fal fehér lenne, 'csak essünk túl rajta gyorsan' - hadd költözzünk már. De Férj még hónapokkal ezelőtt kategorikusan kijelentette, hogy ne legyen minden fehér. Pont. Kérdem én, jó de akkor mit szeretnél? Nem tudom - de ne fehéret. :D

650896e2d8e3cca6d6e87fb3305e5b64.jpg

Tovább

Ház-álom: helyzetjelentés

5. rész - vajon mikor lesz ebből beköltözés?

Szinte napról napra változnak a költözésről szövögetett terveink. Folyamatosan agyalunk, hangosan gondolkodunk - egyszer úgy fest, hogy minden klappol, aztán valami miatt megint borul a terv. Leginkább a gépészet a szűk keresztmetszet, de még bukhat minden a konyhán is.

img_20190109_104312_1.jpg

Tovább

Ház-álom: konyha tervezés

Az építkezés utolsó szakaszába érve úgy érzem ideje írnom a konyhánk tervezéséről. Nagyjából az első pillanatoktól kezdve világosan lebeg a szemem előtt milyen legyen álmaink házának szíve-lelke, ennek ellenére hosszadalmas a folyamat és még mindig akadt a végére egy-két eldöntetlen dolog.

sklinda-blog-hazalom-konyha-inspiracio-6.jpg

Tovább

Ház-álom: a nem mellékes helyiség

Az álomház tervezésekor az egyik első elem a listánkon egy külön álló mellékhelyiség volt, ami a bejárat mellett van. Azt hiszem, az egynél nagyobb létszámú háztartásban élőknek nem kell különösebben ecsetelnem ennek a lényegét. 

Nagy valószínűséggel egy inkább hímneműek által bitorolt helyiségről van szó (most 3 az 1 ellen állunk - ki tudja mit hoz a jövő), ezért közösen úgy gondoltuk hogy legyen semlegesből kicsit maszkulin felé hajló a dizájn. 

Az alapok valóban semlegesek, a kiválasztott padló burkolat lesz minden hidegburkolt helyen (kivéve az előszobát). Ellenben egy kis vadulás a fal színét illetően simán belefér!

sklinda-blod-hazalom-moodboard-wc.jpg

Tovább

Ház-álom: helyzetjelentés

4. rész - bekerültek a külső nyílászárók

A mai egy villámjelentés, szeretném megmutatni, micsoda változás történt azzal, hogy bekerültek a házba a külső nyílászárók. Nem nagyon volt kérdés, hogy csakis fa jöhet szóba - ha már az álomházunkat szeretnénk megvalósítani (még ha álom-telek nem is adatott meg...).

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-16.jpg

Tovább

Ház-álom: helyzetjelentés

3. rész

Jó rég írtam utoljára a házunk táján történő (vagy éppen nem történő...) eseményekről. Halad-halad az építkezés, változó ütemben, valószínű ezért is voltam kicsit csendesebb az utóbbi hetekben (a fogzó, nem alvó egyévesnek ehhez semmi köze, á dehogy! :P)

sklinda-blog-hazalom-helyzetjelentes-5.jpg

Tovább

Dekor tipp: Hangold át otthonod az őszre

Az előrejelzésekből eléggé úgy fest, a hétvégén búcsút inthetünk a szeptemberi nyárnak. Ideje a lakást is hozzáhangolni a hűvösebb időjáráshoz. Ideje körülvenni magunkat finom puha textilekkel, jó illatot varázsolni egy kis süteménnyel, inni egy forró bögre teát begubózva a fotelben. Ezúttal hoztam egy képválogatást az otthonunkból, hogyan szoktunk mi az őszre hangolódni. 

sklindablog-nappali-sotetkek-oszi-szinek-7.jpg

Tovább

Nyakunkon a sulikezdés

Annyira elcsépelt szöveg amikor a kismamáknak azt mondják, hogy 'Hidd el, mindjárt iskolába megy...' - de tényleg így van! Szinte felfoghatatlan, mégis pár nap és teljesen új fejezet kezdődik a családunk életében.

Erre természetesen nem csak lelkileg igyekszik az ember felkészülni, de csemetéjének is megpróbál kellemes környezetet teremteni a tanuláshoz. (Aztán csak mellékesen mondom, szerintem a gyerekszobai íróasztal az a hely, ahol a gyerek egyébként a legkevesebbet tanul - inkább az étkező, a kanapé, a terasz jön majd számításba.) No de azért megadjuk az esélyt. :) Az íróasztalt egyébként már nagyon régen beszereztem, gyakorlatilag a pelenkázókomódot egyből erre cseréltük. Mondhatni majd belenő alapon - persze így is lett.

Tovább

Blogvalóság

Ez bejegyzés azért született, mert egyszerűen ki kellett írnom magamból az utóbbi idők bosszúságát. A blogger lét ugyanis nem más, mint szélmalomharc. Az a helyzet, hogy hiába igyekszik az ember lánya, rajta kívül álló 'nagyobb' hatalmak - lásd Facebook és Index - hogy is mondjam, nem éppen támogatók abban, amit csinál. 

fb_borito.jpg

Tovább

Ház-álom: helyzetjelentés

2. rész

Kicsit több, mint három hónapja zajlik az építkezés és lassan kb az egy harmadánál járhatunk. A héten reméljük érkeznek az ácsok és elkezdik a tetőt, ami talán a leglátványosabb fejlődés lesz. Addig is készülnek a belső válaszfalak, már csak pár tégla és az összes helyiség elkészül.

Nem mondanám, hogy teljesen idegeskedés mentesen zajlana minden, de (le is kopogom) eddig viszonylag simán kibírhatóan ment. Persze pár hiba azért becsúszott a gépezetbe - elmért ablaknyílás méret, padlásfeljáró kerete pár centit belóg a válaszfalba, rossz alaprajz verzió alapján kezdték építeni a válaszfalakat... Hála égnek mind olyan, amit lehet orvosolni, egyedül a padlásfeljáró kerete az ami majd később készül - de a többi hibát egyből javították is. 

Mutatom képekben is, hogy állunk épp.

Itt a nappali+étkező - már most imádom! Jól be fogjuk persze lakni bútorokkal, de lényegesen szellősebb lesz, mint a mostani :)

sklinda-blog-hazalom-epitkezes-augusztus-5.jpg

Tovább