Ház-álom: helyzetjelentés

3. rész

2018. november 06. - SKLinda

Jó rég írtam utoljára a házunk táján történő (vagy éppen nem történő...) eseményekről. Halad-halad az építkezés, változó ütemben, valószínű ezért is voltam kicsit csendesebb az utóbbi hetekben (a fogzó, nem alvó egyévesnek ehhez semmi köze, á dehogy! :P)

sklinda-blog-hazalom-helyzetjelentes-5.jpg

Tovább

Dekor tipp: Hangold át otthonod az őszre

Az előrejelzésekből eléggé úgy fest, a hétvégén búcsút inthetünk a szeptemberi nyárnak. Ideje a lakást is hozzáhangolni a hűvösebb időjáráshoz. Ideje körülvenni magunkat finom puha textilekkel, jó illatot varázsolni egy kis süteménnyel, inni egy forró bögre teát begubózva a fotelben. Ezúttal hoztam egy képválogatást az otthonunkból, hogyan szoktunk mi az őszre hangolódni. 

sklindablog-nappali-sotetkek-oszi-szinek-7.jpg

Tovább

Nyakunkon a sulikezdés

Annyira elcsépelt szöveg amikor a kismamáknak azt mondják, hogy 'Hidd el, mindjárt iskolába megy...' - de tényleg így van! Szinte felfoghatatlan, mégis pár nap és teljesen új fejezet kezdődik a családunk életében.

Erre természetesen nem csak lelkileg igyekszik az ember felkészülni, de csemetéjének is megpróbál kellemes környezetet teremteni a tanuláshoz. (Aztán csak mellékesen mondom, szerintem a gyerekszobai íróasztal az a hely, ahol a gyerek egyébként a legkevesebbet tanul - inkább az étkező, a kanapé, a terasz jön majd számításba.) No de azért megadjuk az esélyt. :) Az íróasztalt egyébként már nagyon régen beszereztem, gyakorlatilag a pelenkázókomódot egyből erre cseréltük. Mondhatni majd belenő alapon - persze így is lett.

Tovább

Blogvalóság

Ez bejegyzés azért született, mert egyszerűen ki kellett írnom magamból az utóbbi idők bosszúságát. A blogger lét ugyanis nem más, mint szélmalomharc. Az a helyzet, hogy hiába igyekszik az ember lánya, rajta kívül álló 'nagyobb' hatalmak - lásd Facebook és Index - hogy is mondjam, nem éppen támogatók abban, amit csinál. 

fb_borito.jpg

Tovább

Ház-álom: helyzetjelentés

2. rész

Kicsit több, mint három hónapja zajlik az építkezés és lassan kb az egy harmadánál járhatunk. A héten reméljük érkeznek az ácsok és elkezdik a tetőt, ami talán a leglátványosabb fejlődés lesz. Addig is készülnek a belső válaszfalak, már csak pár tégla és az összes helyiség elkészül.

Nem mondanám, hogy teljesen idegeskedés mentesen zajlana minden, de (le is kopogom) eddig viszonylag simán kibírhatóan ment. Persze pár hiba azért becsúszott a gépezetbe - elmért ablaknyílás méret, padlásfeljáró kerete pár centit belóg a válaszfalba, rossz alaprajz verzió alapján kezdték építeni a válaszfalakat... Hála égnek mind olyan, amit lehet orvosolni, egyedül a padlásfeljáró kerete az ami majd később készül - de a többi hibát egyből javították is. 

Mutatom képekben is, hogy állunk épp.

Itt a nappali+étkező - már most imádom! Jól be fogjuk persze lakni bútorokkal, de lényegesen szellősebb lesz, mint a mostani :)

sklinda-blog-hazalom-epitkezes-augusztus-5.jpg

Tovább

Ház-álom: helyzetjelentés

1. rész

Rég nem jelentkeztem bejegyzéssel - kicsit elmentünk pihenni, jártunk wellnessben, otthon szüleimnél, tengerparton - szóval nem unatkoztunk. Közben a házikónk építése pedig szépen halad. Az eleje rendkívül látványos, hiszen egyszer csak a semmiből kiemelkedik az építmény a földből. Két hónap alatt pedig tulajdonképpen ott tartunk, hogy be lehet menni a házba, hiszen a födém egyik fele teljesen kész, a magasított födémet, amely a konyha-étkező-nappali felett lesz, a héten készítik.

 

Mindeközben Sopronban.... illetve mellett. Férj tudósít #építkezés #házálom #lakberendezés

SKLinda (@sklinda.blog) által megosztott bejegyzés,

Tovább

Háziasszonyok álma: 21 inspiráló mosókonyha

Megtévesztő a cím ugye? Hiszen hogyan lehet egy olyan helyiség, ami teljes mértékben a házimunkáról szól, inspiráló? Nos minden bizonnyal, ha eme pusztán funkcionális terepet úgy alakítjuk ki, hogy az a lehető legjobban szolgálja a mindennapi teendőket. Na persze az sem baj, ha szemünknek is tetszetős a berendezés. Amennyiben otthonunk mérete és elrendezése engedi, felújítás során feltétlenül érdemes kialakítani egy dedikált mosókonyhát. Aki pedig újonnan építkezik, semmiképpen se feledkezzen meg róla! 

sklinda-blog-inspiracio-mosokonyha.jpg

Tovább

Levendula szezON

Végre beindult a levendula szezon! Egyszerűen megunhatatlan. Bizton mondhatom, az utóbbi évek egyik legnépszerűbb növénye. Nem rémlik, hogy mondjuk tíz évvel ezelőtt ekkora divatja lett volna - persze felhasználásának mindig is volt hagyománya - korábban azonban kb nagyi ruhásszekrényében találkoztam vele egyedül. Hála égnek egyre több kézműves termék készül belőle, szappantól a fagyiig. 

sklinda-blog-levendula-13.jpg

Tovább

Ház-álom: az álomház papíron

Eddig végigvettem a rovatban, milyen gondolatok és igények mentén terveztük meg hamarosan épülő otthonunkat. Most végre megosztom, hogyan is néz ki az alaprajz papíron. De mielőtt egyből belecsapnék a lecsóba, egy kicsit még a tervezésről. Korábban már kifejtettem két bejegyzésben is, hogy milyen funkciókat és extrákat terveztünk be.

Végül is egy modern parasztház jellegű épület lett az eredmény, ám koránt sem parasztházra emlékeztet sem a méret, sem a belső elrendezés. Például ugyan hosszú, téglalap formában terül el, egyáltalán nem keskeny. Míg egy hagyományos parasztháznál a bejárat általában a hosszanti oldalon, a tornác felől helyezkedik el és a szobák a hossz két irányában oszlanak el, nálunk az "utcafronti" oldalon lesz a bejárat és a középső főfal mentén válnak szét a helyiségek. 

sklinda-haz-alom-metszet-utcafront.PNG

Tovább

Inspiráció: Hogyan használd a világ legegyszerűbb csempéjét

Amikor a falra kerülő hidegburkolatok kiválasztására kerül sor egy építkezés vagy felújítás során, sok szempontot kell figyelembe venni. Mekkora a helyiség, milyenek a fényviszonyok, mekkora a burkolni kívánt felület, stb. Ha nem vagyunk annyira biztosak a dolgunkban, mert a bőséges kínálat összezavar, vagy a költségvetésünk szabja szűkre a keretet, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen létezik egy adu ász - a fehér négyszögletes csempe. 

sklinda-blog-feher-csempe-konyha-3.jpg

Tovább