Ház-álom: helyzetjelentés

4. rész - bekerültek a külső nyílászárók

2018. november 19. - SKLinda

A mai egy villámjelentés, szeretném megmutatni, micsoda változás történt azzal, hogy bekerültek a házba a külső nyílászárók. Nem nagyon volt kérdés, hogy csakis fa jöhet szóba - ha már az álomházunkat szeretnénk megvalósítani (még ha álom-telek nem is adatott meg...).

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-16.jpg

Egy parasztház jegyeit idéző épületet terveztünk, melyhez a legjobban talán a színes ablakok és ajtók passzolnak, ezek közül is mi az úgynevezett mohazöldet, RAL számmal kifejezve a RAL 6005-öt választottuk a külső színnek. Ez egy nagyon gyakori, mondhatni sztenderd vagy a piacon kapható alap színek egyike, így könnyen elérhető volt a hozzá passzoló bádog is. A redőnyök is felár nélkül kaphatók ebben a színben, illetve festéket sem kell feltétlenül kikevertetni, hogyha bármit szeretnénk hozzá illeszteni a színvilághoz. 

sklinda-nyilaszaro-szin-ral-6005.jpg

A nyílászárókat egyébként már áprilisban megrendeltük! A ház alapjait még el sem kezdték ásni, de nekünk fontos volt, hogy ilyesmin ne csússzunk el. Így raktárban pihentek egy picit, ugyanakkor óriás megnyugvás volt, hogy a beépítés időzítése roppant flottul ment.

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-12.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-14.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-18.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-5.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-8.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-7.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-6.jpg

A piros cserepekkel szerintem csodásan mutatnak. A vakolatunk színe egy enyhén szürkés fehér árnyalat lesz, amitől a ház maga nem lesz kimondottan vakító. A bejáratunk egyelőre nagyon esetlenül néz ki, sajna ez lesz a legutolsók között, amit majd szépen rendbe tudunk tenni. Kell ugyanis előtte a hely, gépek, rakodás, furgon, stb... Terveink szerint kap majd egy szép féltetőt, de erre csak akkor kerülhet sor, ha legalább a kocsibeálló elkészül a ház előtt. 

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-25.jpg

Belülről pedig egy középbarna árnyalatot kértünk - ami az ablakos cég bevallása szerint eléggé szokatlan választás. Ehhez a színhez szeretnénk hozzá igazítani a nappali álmennyezetében a gerendák színét. Reményeink szerint egy meleg hangulatú, otthonos ám mégis elegáns belsőt kapunk majd.

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-1.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-2.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-21.jpg

sklinda-blog-hazalom-nyilaszarok-23.jpg

Ezek a képek persze nem ma készültek, hiszen odakint épp szakad a hó. Azóta már majdnem teljesen készen van külső szigetelés és a vakolat alapozását is elkezdték. Színezni már csak jövő tavasszal fogunk. Végre a belső munkákon lehet a hangsúly, reméljük az jól megy és talán minimális csúszással megússzuk. Még mindig a februári költözés a terv. 

Ne maradjatok le, kövessétek a blog Facebook oldalát. Az instán is megtaláltok, addig is szép napokat Mindenkinek!

Hasta la vista! 
SKLinda