Kristály csillárok, kicsit másként

2018. április 16. - SKLinda

A kristály csillárról sokaknak a robosztus, hatalmas méretű, klasszikus formájú, kristály függesztékektől roskadozó, antik lámpatest jut eszébe.

Az antik kristály csillárok még ma is nagy népszerűségnek örvendenek, de aki a modernebb, kifinomultabb formákat és stílusokat részesíti előnyben, az is számtalan opció közül választhat. A régmúlt eleganciája vegyítve a modern formákkal, igazán különleges csillárokat eredményez.

sklinda-blog-kristaly-csillar-cryst-water.jpg

Tovább

Ház-álom: extrák

Amikor az ember nekiáll építkezni, jó eséllyel nagyon hosszú távra tervez. Éppen ezért érdemes olyan dolgokat is megfontolni a családi ház tervezésekor, melyek még nagyon sokáig jelenthetnek majd örömet. Még akkor is, ha ezek némelyike megemeli az építési költségeket. Így ha már álmaink megvalósítása a cél, beterveztünk néhány extra dolgot is a házba, ezekről írok a most.

sklinda-blog-haz-alom-extrak-tornac_1.jpg

Mint korábbi bejegyzésemben említettem, az alap funkciókon kívül kívánságlistánkon még a következők is szerepelnek:
- tornác
- látszó gerendák + nagy belmagasság
- cserépkályha
- nyári konyha kemencével

Tovább

Ház-álom: a tervezés 2. rész

A családi fészek funkciói

Egy családi otthon akkor lesz igazi fészek, hogyha minden ízében az adott család igényeihez igazodik. Szerintem nem létezik olyan, hogy mindenki számára tökéletes recept. Ha lenne, egyen házakban élnénk. :)  Éppen ezért fontosnak tartom elmondani, hogy ez a rovat szigorúan szubjektív, nem szándékom megmondani a tutit. Ám ha valaki mégis hasznosnak találja, esetleg inspirálónak vagy tud a belőle ötletet meríteni, akkor elérte a blogolás a célját.

Az előző bejegyzésben elmeséltem, miért döntöttünk az építkezés mellett és összeszedtem, milyen fontos funkciókat soroltunk fel, amitől szerintünk egy családi otthon szerethető és a mindennapokban praktikus lesz. Ma kicsit bővebben kifejtem, mit miért tartunk fontosnak.sklinda-haz-alom-metszet-dnyhomlokzat.PNG

Tovább

Ház-álom: a tervezés

Miért éppen építkezés?

Mikor az ember életében a család veszi át a legfontosabb szerepet, az otthon megteremtése elsődleges feladattá avanzsál. Egy darabig nagyon jól el lehet lenni egy kisebb lakásban is, de azért mégiscsak a kertes ház az igazi. Legalábbis nekünk biztosan. ;)

A mai bejegyzésben elmesélem pár szóban, hogy miért az építkezés mellett döntöttünk egy már kész ház megvásárlása helyet, és hogyan fogtunk neki a családi otthonunk megtervezésének.

dsc_9218.JPG

Tovább

ÚJ ÉV - ÚJ ROVAT: Ház-álom

Majdnem pontosan három évvel ezelőtt kezdtem el írni a blogot, és azóta jó sok víz lefolyt a Dunán. Ez idő alatt jócskán belaktuk az "új" lakást, eredeti elképzeléseim szerint két főre terveztem, amikor megvettem, de hoppá, egyszer csak négyen lettünk. 

Ezennel, 2018. első napján - ünnepélyesen - új rovatot indítok a blogon, Ház-álom címmel.

Miért? Mert építkezésre adjuk a fejünket, hiszen már jó ideje lebeg a szemünk előtt az új otthon varázsa. Az ok, ahogy fentebb is említettem, igen egyszerű. A kibővült kis családdal hosszú távon nem megoldás a két hálószobás lakás. Meg különben is, mindketten, Férjem is és én is saját házról álmodunk rettentő régóta. Szóval így jött ki a Ház-álom. :D

sklinda-blog-alomhaz-kulso-1.jpeg

Tovább

Babaszoba a hálóba illesztve

Egyik kedvenc terem a lakásban a gyerekszoba. Nemcsak itthon, hanem nagy általánosságban is. Hiszen ez az a hely, ahol bátrabban lehet alkotni, újra gyerekké lehet válni. Álmokat megvalósítani.
Aki követi a blogot tudja, hogy nagy boldogságunkra nemrég megszületett a legkisebb családtag. Mivel az otthonunk nem túl nagy, mindössze 58 négyzetméter, két hálószobával - nem volt más választásunk, mint a hálószobánkat baba-kompatibilissé tenni.

sklinda-blog-babaszoba-3.jpg

Tovább

Előtte - utána: egy icipici fürdőszoba kis költségvetésű felújítása

Szeretnék ma bemutatni egy valóban pirinyó fürdőszobát, amit kis költségvetésből, nagy felújítási munkálatok nélkül keltett új életre a dán Mette Helena Rasmussen. A hazájában jól ismert lakberendező hölgy, televíziós személyiség, és a Retro Villa lakberendezési webshop egyik megálmodója. Nemrég saját blogján mutatta be ezt az egyszerűen nagyszerű villám-átalakítást.

sklinda-csempedekor-felujitott-furdoszoba1.jpg

Tovább

6+1 egyszerű rendszerezési tipp, mely megkönnyíti az életed

Rendet tartani az otthonunkban örök feladat, de nem kell, hogy nagyon nehéz és bonyolult legyen. A tárolás és rendszerezés könnyen átlátható megoldása - legfőképp egy kicsi lakásban - nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne állandó rendrakási mókuskerékben érezzük magunkat. Fontos, hogy mindennek legyen helye - jelszavam: amit kis erőfeszítéssel eltehetsz, ne tedd le!
A mai bejegyzésben összegyűjtöttem a 7 kedvenc rendbarát trükkömet, melyek az én mindennapjaimat is alapjaiban könnyítik meg. 

1. Az apró csetreszeket zárt dobozokban tároljuk .

Nincs a lakás szekrényekkel túlzsúfolva, mégis megvan a helye az apróbb holmiknak is.
Én a kreatív-hobbi eszközöket, mint például festékek, ecsetek, tű, cérna, fonál, stb. ilyen dobozokba szeretem tenni. Aminek szintén praktikus lehet, azok például a mécsesek, gyertyák. 

sklinda-blog-rendszerezesi-tippek-3b.jpg

Tovább

DIY: retro stokiból menő skandináv

Kedvenc olvasó, dolgozó sarkom új taggal bővült. Már nagyon régóta hiányzott a füles fotelemhez egy kényelmes lábtartó, de valahogy sosem akadtam rá az ájlávjú darabra a boltokban. Főleg nem ár-érték arányban.

sklinda-retro-stoki-atalakitas-2.jpg

Tovább