Inspiráció húsvétra

2017. április 10. - SKLinda

Ha még bizonytalanok vagytok, hogyan dobjátok fel hétvégén a húsvéti asztalt, készítettem Nektek néhány inspirációs képet. Egy kis kedves hangulatot csempészni az asztalra igazából pár perces művelet. Még túl nagy kézügyességet sem igényel, csak néhány alapanyagot, mint: tojás (mily meglepő), tojástartó, főtt tojásos és papírtálca, vagy bármilyen dísztál, moha, kövirózsa, friss virág.

sklinda-dekoracio-husvetra-1.jpg

Tovább

Háztűznéző: családi otthon 58 négyzetméteren

Kedves Olvasóim!

Rengeteg lakberendezős bejegyzést írtam amióta elindult a blog, de még egyszer sem mutattam be a saját otthonunkat majd teljes egészében, csak elhintettem itt-ott pár képet, egy-egy röpke posztot. Eljött hát az ideje annak, hogy megismerjétek! Mondhatni 'akasztom magamat':D

sklinda-lakasfoto-konyha-s.jpg

Tovább

4+1 tipikus hiba, amit elkövetünk a fürdőszoba kialakításakor

Korábban már esett szó fürdőszobákról a blogon, akkor arra gyűjtöttem inspirációkat, hogyan tudjuk lakályosabbá tenni az amúgy rendkívül funkcionális helyiséget. Most néhány olyan tipikus példát szedtem össze, melyeket sajnos az otthonok döntő többségében elkövetnek. VIGYÁZAT, szigorúan szubjektív iromány!!

sklinda-blog-furdoszoba-inspiracio-15.jpg

Tovább

TREND: 2017 színe a greenery, azaz a lombzöld

Igen, tudom, nem újdonság. A csapból is ez folyik..... DE én valahogy most jutottam el odáig, hogy megbarátkozzam vele. Legfőképp azért, mert a magyar lakberendezési 'kultúrában' már vagy 10-15 éve hódítanak az éles, harsány fű-, kiwi- és egyéb zöld árnyalatok, és sajnos nem a legjobb értelemben. Rengeteg kevésbé esztétikus példát láttam a zöld használatára az otthonokban, ami egy ideig borzasztó trendinek számított, de szerintem mára egyáltalán nem az. Legalábbis nem abban a formában, ahogy korábban.

Erre most jön a Pantone Intézet, és bedobja ezt a színt.
pantone-greenery.png

pantone-2017-hangulat-tabla-feher-zold.jpg

Tovább

Előtte-utána: városi otthon finomra hangolva

Addig is, míg szépen lassan kialakul itthon a gyerekszoba nagyfiúsított fazonja, egy szívet melengető otthont mutatok ma. A fiatal pár, Catherine és Bryan szenvedélyesen szeretnek felújítani - fantasztikus munkáikról saját blogot is vezetnek, itt mutatják be otthonukat is.

Na kérem, íme a bizonyíték, hogy a stílus és az elegancia nem feltétlenül pénztárca kérdése. (Ami persze nem árt, ha tele van ;) ) Rengeteg dolgot saját kezűleg csináltak, kis büdzséből, ezeket is bemutatják a blogjukon, érdemes belekukkantani és inspirálódni, hiszen ilyen csodás eredménye lesz annak, ha fantasztikus stílusérzékkel megáldott emberek nyúlnak hozzá egy értékes otthonhoz. 

002-living-room.jpg

Tovább

Cseperedik a gyerek - komolyodik a fiúszoba

Szinte hihetetlen sebességgel robog az idő. A nemrég még totyogós kisbabám már lassan nagyfiúvá cseperedik, pedig még mindig csak négy és fél éves. Egyre komolyabb dolgok érdeklik és egyre komolyabb dolgok iránt kezd rajongani. Így hát úgy érzem, eljött az ideje, hogy a szobája hangulatát is ehhez igazítsuk. A gyerekszobákkal kapcsolatban elég határozott véleményem van, erről korábban már egy hosszabb bejegyzést írtam. Szerintem akkor lesz jó, ha könnyedén alakítható a növekvő csemete igényeinek megfelelően. Legyen kényelmes, szeretetteljes kuckó, ahol bátran lehet 'kupi', de pár perc rendet rakni. :)

Így fest most a hangulat:

dsc_2890.jpg

Tovább

Kis karácsony, nagy karácsony... + bónusz recept

Kedves Olvasóim, remélem mindenütt békésen, boldogságban telik a karácsony. Nálunk egyelőre nagyon nyugisan, pihenősen. :) Igyekeztünk mindent úgy intézni, hogy 24-re már ne kelljen kapkodni, még egy kellemes erdei sétára is jutott idő - egy kis havat, illetve inkább zúzmarát is sikerült elcsípni. Délután pedig még összedobtam a kötelező mézesen kívül egy másik, nálam hagyományosnak számító karácsonyi süteményt, a gyümölcskenyeret - a bejegyzés végén a receptet is leírtam. 

Jöjjön először néhány kép az erdei mesevilágról:

dsc_2824b.jpg

Tovább

Amikor egy kis kék Trabant a karácsonyi főszereplő

A bejegyzés címe önmagáért beszél. Ma nem a szöveg lesz a főszereplő, hanem egy kicsi kék Trabant modell és egy miniatűr fenyőfa. Ihletet kaptam, előkaptam a fényképezőgépet, és lőttem pár kockát. Ennél cukibb karácsonyi képeim talán már nem is lesznek idén....  :)

dsc_2757b.jpg

Tovább

Tovább fokozódik a karácsonyi hangulat

A mai egy villámposzt, arról, hogyan fokozódik tovább nálunk is a karácsonyi hangulat. Idén a piros-fehér-natúr színek köré szerveződik a dekoráció.

Nemrég egy közeli bolhapiacon szereztem be ezt-azt, például az alábbi mezőgazdasági kosarat, amit ágakkal raktam tele, ezek kaptak egy kis díszítést. A piros bogyós ágakat a helyi karácsonyi vásárban vettem. :) Az ablakpárkányon lévő faágból készített mécsestartók pedig a helyi kosárbolt portékái.

dsc_2607b.jpg

Tovább

Emelt ágyás raklapból

DIY télikert

Amikor az ember új-építésű ingatlanba költözik, óhatatlanul szembesül azzal, hogy az épület környezetével még mennyi meló van. Lassan pont két éve lesz, hogy beköltöztünk otthonunkba, ami egy földszinti kertkapcsolatos új-építésű lakás. Tavaly ilyenkor a kertünk helyén még csak egy bekerített agyagkupac volt.

A kivitelező ugyanis nem fejezte be az épület körüli tereprendezési munkálatokat, valamelyest elegyengették a talajt - khm, agyagot - elszállították a sittet, de igazándiból többet nem nagyon csináltak. Idén májusban tudtunk voltaképp nekikezdeni a munkálatoknak, mert annyi csapadék volt folyamatosan, hogy az agyagra egész egyszerűen nem lehetett rámenni. A kerítésünk viszont már elkészült tavaly ősszel, úgyhogy elég 'mókás' volt a kert felöltése rendes földdel - de hát ezt is megoldottuk, kisebb dömperek és markoló segítségével. Innentől kezdve viszont robbanásszerűen megindult a kertépítés. Mára büszkén mondhatom, hogy egész takaros kis udvart raktunk össze. :)

dsc_2466.jpg

Tovább