DIY: retro stokiból menő skandináv

2017. szeptember 13. - SKLinda

Kedvenc olvasó, dolgozó sarkom új taggal bővült. Már nagyon régóta hiányzott a füles fotelemhez egy kényelmes lábtartó, de valahogy sosem akadtam rá az ájlávjú darabra a boltokban. Főleg nem ár-érték arányban.

sklinda-retro-stoki-atalakitas-2.jpg

Tovább

7 ötlet: hogyan jelentsük be, mi lesz születendő babánk neme

Mostanában egyre divatosabb valamilyen kreatív módon bejelenteni a babavárást és a születendő gyermek nemét. Nagyon sok édes ötletet találni, ezek közül gyűjtöttem most egy csokrot. Érdemes inspirálódni, hiszen a nagy hír bejelentésével együtt egy kis extra mosolyt és meghatottságot is csalhatunk a családtagok, barátok arcára. Arról nem is beszélve, hogy nekünk szülőknek mennyire szép emlék lesz évekkel később.

Ez a bejegyzés persze nem véletlenül jött létre - hiszen kis családunk nemsokára egy fővel bővül. Természetesen mi is csináltunk egy kreatív "érkezik a kis tesó" bejelentést, ami nem maradhat ki ebből a posztból.

Íme néhány variáció arra, hogyan közölhetjük a nagyvilággal, hogy érkezik a legkisebb családtag és őkegyelme kisfiú-e avagy kislány. VIGYÁZAT! A cukiság mérő kiakadhat! :D

1. DOBOZOS - Házilag könnyen összedobható, kell egy nagyobb doboz, amit megöltünk a megfelelő színű kellékekkel, mint lufik és papírfecnik. Nincs más dolgunk, mint a fellógatott dobozt megrántva kinyitni - és időben fotózni. :)

sklinda-baba-diy-otletek-dobozos-3.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-dobozos.jpg

2. FÜSTBOMBÁS: alap hozzávalók = füstbomba + fotós.

sklinda-baba-diy-otletek-fustbomba.jpg

Persze lehet ezt is turbózni.

sklinda-baba-diy-otletek-fustbomba-2.jpg

3. JÁTÉKOS formában fényt deríteni a rejtélyre.

sklinda-baba-diy-otletek-jatekos-2.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-jatekos-3.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-jatekos.jpg

4. KRÉTAPORRAL: kicsit piszkolós - szigorúan olyan ruhában érdemes, amit nem sajnálunk.

sklinda-baba-diy-otletek-kretapor2.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-kretapor.jpg

5. LUFIKKAL: a lufi örök divat, sokféle formában felhasználható.

sklinda-baba-diy-otletek-lufis.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-lufis-3.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-lufis-2.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-lufis-4bw.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-lufis-4.jpg

6. SÜTIVEL: ha mondjuk egy családi ebéd végére tartogatjuk a meglepetést, vagy barátokat hívunk át, rejthetünk megfelelő színű cukorkát egy torta belsejébe. A merészebbek megpróbálkozhatnak a színezett tésztával is. :)

sklinda-baba-diy-otletek-suti.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-suti-2.jpg

7. PIÑATA: És végül, de nem utolsósorban, a mi nemfeltáró bejelentőnk egy kis piñata 'buli' volt. A leendő nagytesó előtt titokban tartottuk a baba nemét - és tulajdonképpen egy kis neki szánt meglepetéssel, őt bevonva készítettünk fotósorozatot és egy rövid videót. 

Ha lett volna időm, és energiám, egészen biztosan nekiállok saját magam elkészíteni a piñatát. Viszont erre most az égvilágon semmi energiám nem maradt, úgyhogy körülnéztem, hol lehet rendelni. Így akadtam rá a szuper Piñata bulira webáruházra. Gyakorlatilag bármit elkészítenek, egészen gyorsan. Mivel az én ötévesem óriási Star Wars rajongó, adta magát, hogy egy Halácsillag formájú piñatát rendeljek. Ezt töltöttem meg a megfelelő színű papírfecnikkel és megfelelő színű csomagolással ellátott édességekkel.

sklinda-blog-brother-or-sister.jpg

A gyerek boldogan csapkodta szét játék fénykardjával a piñatát, és a végén még arra is fény derült, hogy a nagy tesónak kisöccse lesz.

Ha van nagy testvér a családban, szívből ajánlom, hogy vonja be a buliba a gyerkőcöt, főleg ha már elég nagy hozzá, hogy meg is értse miről van szó. Óriási sikere volt a kis mutatványnak, a fotók pedig örök emlékek maradnak.

Az inspirációs képek forrását ide gyűjtöttem egybe. Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook oldalamat, nehogy lemaradj a legfrissebb tartalmakról.

Hasta la vista!
SKLinda

Inspiráció húsvétra

Ha még bizonytalanok vagytok, hogyan dobjátok fel hétvégén a húsvéti asztalt, készítettem Nektek néhány inspirációs képet. Egy kis kedves hangulatot csempészni az asztalra igazából pár perces művelet. Még túl nagy kézügyességet sem igényel, csak néhány alapanyagot, mint: tojás (mily meglepő), tojástartó, főtt tojásos és papírtálca, vagy bármilyen dísztál, moha, kövirózsa, friss virág.

sklinda-dekoracio-husvetra-1.jpg

Tovább

Háztűznéző: családi otthon 58 négyzetméteren

Kedves Olvasóim!

Rengeteg lakberendezős bejegyzést írtam amióta elindult a blog, de még egyszer sem mutattam be a saját otthonunkat majd teljes egészében, csak elhintettem itt-ott pár képet, egy-egy röpke posztot. Eljött hát az ideje annak, hogy megismerjétek! Mondhatni 'akasztom magamat':D

sklinda-lakasfoto-konyha-s.jpg

Tovább

4+1 tipikus hiba, amit elkövetünk a fürdőszoba kialakításakor

Korábban már esett szó fürdőszobákról a blogon, akkor arra gyűjtöttem inspirációkat, hogyan tudjuk lakályosabbá tenni az amúgy rendkívül funkcionális helyiséget. Most néhány olyan tipikus példát szedtem össze, melyeket sajnos az otthonok döntő többségében elkövetnek. VIGYÁZAT, szigorúan szubjektív iromány!!

sklinda-blog-furdoszoba-inspiracio-15.jpg

Tovább

TREND: 2017 színe a greenery, azaz a lombzöld

Igen, tudom, nem újdonság. A csapból is ez folyik..... DE én valahogy most jutottam el odáig, hogy megbarátkozzam vele. Legfőképp azért, mert a magyar lakberendezési 'kultúrában' már vagy 10-15 éve hódítanak az éles, harsány fű-, kiwi- és egyéb zöld árnyalatok, és sajnos nem a legjobb értelemben. Rengeteg kevésbé esztétikus példát láttam a zöld használatára az otthonokban, ami egy ideig borzasztó trendinek számított, de szerintem mára egyáltalán nem az. Legalábbis nem abban a formában, ahogy korábban.

Erre most jön a Pantone Intézet, és bedobja ezt a színt.
pantone-greenery.png

pantone-2017-hangulat-tabla-feher-zold.jpg

Tovább

Előtte-utána: városi otthon finomra hangolva

Addig is, míg szépen lassan kialakul itthon a gyerekszoba nagyfiúsított fazonja, egy szívet melengető otthont mutatok ma. A fiatal pár, Catherine és Bryan szenvedélyesen szeretnek felújítani - fantasztikus munkáikról saját blogot is vezetnek, itt mutatják be otthonukat is.

Na kérem, íme a bizonyíték, hogy a stílus és az elegancia nem feltétlenül pénztárca kérdése. (Ami persze nem árt, ha tele van ;) ) Rengeteg dolgot saját kezűleg csináltak, kis büdzséből, ezeket is bemutatják a blogjukon, érdemes belekukkantani és inspirálódni, hiszen ilyen csodás eredménye lesz annak, ha fantasztikus stílusérzékkel megáldott emberek nyúlnak hozzá egy értékes otthonhoz. 

002-living-room.jpg

Tovább

Cseperedik a gyerek - komolyodik a fiúszoba

Szinte hihetetlen sebességgel robog az idő. A nemrég még totyogós kisbabám már lassan nagyfiúvá cseperedik, pedig még mindig csak négy és fél éves. Egyre komolyabb dolgok érdeklik és egyre komolyabb dolgok iránt kezd rajongani. Így hát úgy érzem, eljött az ideje, hogy a szobája hangulatát is ehhez igazítsuk. A gyerekszobákkal kapcsolatban elég határozott véleményem van, erről korábban már egy hosszabb bejegyzést írtam. Szerintem akkor lesz jó, ha könnyedén alakítható a növekvő csemete igényeinek megfelelően. Legyen kényelmes, szeretetteljes kuckó, ahol bátran lehet 'kupi', de pár perc rendet rakni. :)

Így fest most a hangulat:

dsc_2890.jpg

Tovább

Kis karácsony, nagy karácsony... + bónusz recept

Kedves Olvasóim, remélem mindenütt békésen, boldogságban telik a karácsony. Nálunk egyelőre nagyon nyugisan, pihenősen. :) Igyekeztünk mindent úgy intézni, hogy 24-re már ne kelljen kapkodni, még egy kellemes erdei sétára is jutott idő - egy kis havat, illetve inkább zúzmarát is sikerült elcsípni. Délután pedig még összedobtam a kötelező mézesen kívül egy másik, nálam hagyományosnak számító karácsonyi süteményt, a gyümölcskenyeret - a bejegyzés végén a receptet is leírtam. 

Jöjjön először néhány kép az erdei mesevilágról:

dsc_2824b.jpg

Tovább

Amikor egy kis kék Trabant a karácsonyi főszereplő

A bejegyzés címe önmagáért beszél. Ma nem a szöveg lesz a főszereplő, hanem egy kicsi kék Trabant modell és egy miniatűr fenyőfa. Ihletet kaptam, előkaptam a fényképezőgépet, és lőttem pár kockát. Ennél cukibb karácsonyi képeim talán már nem is lesznek idén....  :)

dsc_2757b.jpg

Tovább