Ház-álom: a tervezés 2. rész

A családi fészek funkciói

2018. március 19. - SKLinda

Egy családi otthon akkor lesz igazi fészek, hogyha minden ízében az adott család igényeihez igazodik. Szerintem nem létezik olyan, hogy mindenki számára tökéletes recept. Ha lenne, egyen házakban élnénk. :)  Éppen ezért fontosnak tartom elmondani, hogy ez a rovat szigorúan szubjektív, nem szándékom megmondani a tutit. Ám ha valaki mégis hasznosnak találja, esetleg inspirálónak vagy tud a belőle ötletet meríteni, akkor elérte a blogolás a célját.

Az előző bejegyzésben elmeséltem, miért döntöttünk az építkezés mellett és összeszedtem, milyen fontos funkciókat soroltunk fel, amitől szerintünk egy családi otthon szerethető és a mindennapokban praktikus lesz. Ma kicsit bővebben kifejtem, mit miért tartunk fontosnak.sklinda-haz-alom-metszet-dnyhomlokzat.PNG

Tovább

Ház-álom: a tervezés

Miért éppen építkezés?

Mikor az ember életében a család veszi át a legfontosabb szerepet, az otthon megteremtése elsődleges feladattá avanzsál. Egy darabig nagyon jól el lehet lenni egy kisebb lakásban is, de azért mégiscsak a kertes ház az igazi. Legalábbis nekünk biztosan. ;)

A mai bejegyzésben elmesélem pár szóban, hogy miért az építkezés mellett döntöttünk egy már kész ház megvásárlása helyet, és hogyan fogtunk neki a családi otthonunk megtervezésének.

dsc_9218.JPG

Tovább

ÚJ ÉV - ÚJ ROVAT: Ház-álom

Majdnem pontosan három évvel ezelőtt kezdtem el írni a blogot, és azóta jó sok víz lefolyt a Dunán. Ez idő alatt jócskán belaktuk az "új" lakást, eredeti elképzeléseim szerint két főre terveztem, amikor megvettem, de hoppá, egyszer csak négyen lettünk. 

Ezennel, 2018. első napján - ünnepélyesen - új rovatot indítok a blogon, Ház-álom címmel.

Miért? Mert építkezésre adjuk a fejünket, hiszen már jó ideje lebeg a szemünk előtt az új otthon varázsa. Az ok, ahogy fentebb is említettem, igen egyszerű. A kibővült kis családdal hosszú távon nem megoldás a két hálószobás lakás. Meg különben is, mindketten, Férjem is és én is saját házról álmodunk rettentő régóta. Szóval így jött ki a Ház-álom. :D

sklinda-blog-alomhaz-kulso-1.jpeg

Tovább

Babaszoba a hálóba illesztve

Egyik kedvenc terem a lakásban a gyerekszoba. Nemcsak itthon, hanem nagy általánosságban is. Hiszen ez az a hely, ahol bátrabban lehet alkotni, újra gyerekké lehet válni. Álmokat megvalósítani.
Aki követi a blogot tudja, hogy nagy boldogságunkra nemrég megszületett a legkisebb családtag. Mivel az otthonunk nem túl nagy, mindössze 58 négyzetméter, két hálószobával - nem volt más választásunk, mint a hálószobánkat baba-kompatibilissé tenni.

sklinda-blog-babaszoba-3.jpg

Tovább

Előtte - utána: egy icipici fürdőszoba kis költségvetésű felújítása

Szeretnék ma bemutatni egy valóban pirinyó fürdőszobát, amit kis költségvetésből, nagy felújítási munkálatok nélkül keltett új életre a dán Mette Helena Rasmussen. A hazájában jól ismert lakberendező hölgy, televíziós személyiség, és a Retro Villa lakberendezési webshop egyik megálmodója. Nemrég saját blogján mutatta be ezt az egyszerűen nagyszerű villám-átalakítást.

sklinda-csempedekor-felujitott-furdoszoba1.jpg

Tovább

6+1 egyszerű rendszerezési tipp, mely megkönnyíti az életed

Rendet tartani az otthonunkban örök feladat, de nem kell, hogy nagyon nehéz és bonyolult legyen. A tárolás és rendszerezés könnyen átlátható megoldása - legfőképp egy kicsi lakásban - nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne állandó rendrakási mókuskerékben érezzük magunkat. Fontos, hogy mindennek legyen helye - jelszavam: amit kis erőfeszítéssel eltehetsz, ne tedd le!
A mai bejegyzésben összegyűjtöttem a 7 kedvenc rendbarát trükkömet, melyek az én mindennapjaimat is alapjaiban könnyítik meg. 

1. Az apró csetreszeket zárt dobozokban tároljuk .

Nincs a lakás szekrényekkel túlzsúfolva, mégis megvan a helye az apróbb holmiknak is.
Én a kreatív-hobbi eszközöket, mint például festékek, ecsetek, tű, cérna, fonál, stb. ilyen dobozokba szeretem tenni. Aminek szintén praktikus lehet, azok például a mécsesek, gyertyák. 

sklinda-blog-rendszerezesi-tippek-3b.jpg

Tovább

DIY: retro stokiból menő skandináv

Kedvenc olvasó, dolgozó sarkom új taggal bővült. Már nagyon régóta hiányzott a füles fotelemhez egy kényelmes lábtartó, de valahogy sosem akadtam rá az ájlávjú darabra a boltokban. Főleg nem ár-érték arányban.

sklinda-retro-stoki-atalakitas-2.jpg

Tovább

7 ötlet: hogyan jelentsük be, mi lesz születendő babánk neme

Mostanában egyre divatosabb valamilyen kreatív módon bejelenteni a babavárást és a születendő gyermek nemét. Nagyon sok édes ötletet találni, ezek közül gyűjtöttem most egy csokrot. Érdemes inspirálódni, hiszen a nagy hír bejelentésével együtt egy kis extra mosolyt és meghatottságot is csalhatunk a családtagok, barátok arcára. Arról nem is beszélve, hogy nekünk szülőknek mennyire szép emlék lesz évekkel később.

Ez a bejegyzés persze nem véletlenül jött létre - hiszen kis családunk nemsokára egy fővel bővül. Természetesen mi is csináltunk egy kreatív "érkezik a kis tesó" bejelentést, ami nem maradhat ki ebből a posztból.

Íme néhány variáció arra, hogyan közölhetjük a nagyvilággal, hogy érkezik a legkisebb családtag és őkegyelme kisfiú-e avagy kislány. VIGYÁZAT! A cukiság mérő kiakadhat! :D

1. DOBOZOS - Házilag könnyen összedobható, kell egy nagyobb doboz, amit megöltünk a megfelelő színű kellékekkel, mint lufik és papírfecnik. Nincs más dolgunk, mint a fellógatott dobozt megrántva kinyitni - és időben fotózni. :)

sklinda-baba-diy-otletek-dobozos-3.jpg

Tovább

Inspiráció húsvétra

Ha még bizonytalanok vagytok, hogyan dobjátok fel hétvégén a húsvéti asztalt, készítettem Nektek néhány inspirációs képet. Egy kis kedves hangulatot csempészni az asztalra igazából pár perces művelet. Még túl nagy kézügyességet sem igényel, csak néhány alapanyagot, mint: tojás (mily meglepő), tojástartó, főtt tojásos és papírtálca, vagy bármilyen dísztál, moha, kövirózsa, friss virág.

sklinda-dekoracio-husvetra-1.jpg

Tovább