Cseperedik a gyerek - komolyodik a fiúszoba

2017. január 06. - SKLinda

Szinte hihetetlen sebességgel robog az idő. A nemrég még totyogós kisbabám már lassan nagyfiúvá cseperedik, pedig még mindig csak négy és fél éves. Egyre komolyabb dolgok érdeklik és egyre komolyabb dolgok iránt kezd rajongani. Így hát úgy érzem, eljött az ideje, hogy a szobája hangulatát is ehhez igazítsuk. A gyerekszobákkal kapcsolatban elég határozott véleményem van, erről korábban már egy hosszabb bejegyzést írtam. Szerintem akkor lesz jó, ha könnyedén alakítható a növekvő csemete igényeinek megfelelően. Legyen kényelmes, szeretetteljes kuckó, ahol bátran lehet 'kupi', de pár perc rendet rakni. :)

Így fest most a hangulat:

dsc_2890.jpg

Tovább

Kis karácsony, nagy karácsony... + bónusz recept

Kedves Olvasóim, remélem mindenütt békésen, boldogságban telik a karácsony. Nálunk egyelőre nagyon nyugisan, pihenősen. :) Igyekeztünk mindent úgy intézni, hogy 24-re már ne kelljen kapkodni, még egy kellemes erdei sétára is jutott idő - egy kis havat, illetve inkább zúzmarát is sikerült elcsípni. Délután pedig még összedobtam a kötelező mézesen kívül egy másik, nálam hagyományosnak számító karácsonyi süteményt, a gyümölcskenyeret - a bejegyzés végén a receptet is leírtam. 

Jöjjön először néhány kép az erdei mesevilágról:

dsc_2824b.jpg

Tovább

Amikor egy kis kék Trabant a karácsonyi főszereplő

A bejegyzés címe önmagáért beszél. Ma nem a szöveg lesz a főszereplő, hanem egy kicsi kék Trabant modell és egy miniatűr fenyőfa. Ihletet kaptam, előkaptam a fényképezőgépet, és lőttem pár kockát. Ennél cukibb karácsonyi képeim talán már nem is lesznek idén....  :)

dsc_2757b.jpg

Tovább

Tovább fokozódik a karácsonyi hangulat

A mai egy villámposzt, arról, hogyan fokozódik tovább nálunk is a karácsonyi hangulat. Idén a piros-fehér-natúr színek köré szerveződik a dekoráció.

Nemrég egy közeli bolhapiacon szereztem be ezt-azt, például az alábbi mezőgazdasági kosarat, amit ágakkal raktam tele, ezek kaptak egy kis díszítést. A piros bogyós ágakat a helyi karácsonyi vásárban vettem. :) Az ablakpárkányon lévő faágból készített mécsestartók pedig a helyi kosárbolt portékái.

dsc_2607b.jpg

Tovább

Emelt ágyás raklapból

DIY télikert

Amikor az ember új-építésű ingatlanba költözik, óhatatlanul szembesül azzal, hogy az épület környezetével még mennyi meló van. Lassan pont két éve lesz, hogy beköltöztünk otthonunkba, ami egy földszinti kertkapcsolatos új-építésű lakás. Tavaly ilyenkor a kertünk helyén még csak egy bekerített agyagkupac volt.

A kivitelező ugyanis nem fejezte be az épület körüli tereprendezési munkálatokat, valamelyest elegyengették a talajt - khm, agyagot - elszállították a sittet, de igazándiból többet nem nagyon csináltak. Idén májusban tudtunk voltaképp nekikezdeni a munkálatoknak, mert annyi csapadék volt folyamatosan, hogy az agyagra egész egyszerűen nem lehetett rámenni. A kerítésünk viszont már elkészült tavaly ősszel, úgyhogy elég 'mókás' volt a kert felöltése rendes földdel - de hát ezt is megoldottuk, kisebb dömperek és markoló segítségével. Innentől kezdve viszont robbanásszerűen megindult a kertépítés. Mára büszkén mondhatom, hogy egész takaros kis udvart raktunk össze. :)

dsc_2466.jpg

Tovább

7 tipikus hiba, amit a kislakásban élők elkövetnek

+ TIPPEK: Hogyan tudjuk elkerülni?

Manapság Magyarországon még mindig a jólét egyik legmeghatározóbb szimbóluma a minél nagyobb élettér. A világ más - mondhatni fejlett országaiban azonban egy ellentétes trend van kibontakozóban. Úgy is szokták emlegetni, hogy "downsizing" - azaz csúnyán tükör-fordítva leépítés. A kifejezés leginkább arra utal, hogy a jó életminőséget nem feltétlenül az határozza meg, hogy mekkora a lakásunk és mennyi holmit halmozunk fel benne. Azok jutnak legtöbbször arra az elhatározásra, hogy lejjebb vesznek az ilyetén igényeikből, akik kiégtek a túlhajszoltságban és belefáradtak a fogyasztói társadalom mókuskerekébe.

4795de27b85352b2ce1632409442d4a6.jpg

Tovább

Csempematrica - fontos tudnivalók

Anyukám konyhájában több, mint 30 éve van fent a 15x15 centiméteres fehér csempe, és nem cserélnénk le amíg magától nem kezdene bomlani. :P Ez persze csak vicc - igazából ez a fajta burkolat időtálló és nagyon szerethető. A konyha berendezése azóta többször átalakult, de a csempe a falon maradt.

Tavaly vettem neki azulejo mintás csempematricát, a bécsi Kare-ban. Első látásra szerelem volt. Több mint egy éve vannak fent a matricák és remekül néznek ki azóta is. Így született meg bennem az elhatározás, hogy felveszem a kapcsolatot a gyártóval - innen indult a webáruház ötlete.

csempematrica_felragasztasa_konyhaban.jpg

Mai bejegyzésemben összeszedek minden fontos tudnivalót a Csempedekor webáruházban kapható csempematricákról.

csempematrica_bento_3.JPEG

A csempematrica felragasztása előtt a díszítésre szánt felületet tisztítsuk meg. Legyen por- és vízkőmentes. A megtisztított felületre a csempe egyik szélétől elindulva, simító mozdulatokkal húzzuk végig a matricát, hogy a kész felület buborékmentes legyen.

csempematrica_bento_01.JPEG

A csempematricák anyaga és ragasztója egyaránt tökéletesen vízálló, így bátran használható a vizes helyiségekben. Speciális anyagának köszönhetően a csempematrica évekig tartós. UV-álló, így világos helyiségekben sem fakul meg.

csempematrica_bento_2.JPEG

A felragasztott csempematrica normál háztartási tisztítószerrel tisztítható, a legalkalmasabb erre a célra a mosogatószer. Nem ajánlott a klór-, sav- vagy súrolószer tartalmú tisztítószerek használata, illetve a súrolószivaccsal történő tisztítás.

csempematrica_caravan.jpg

A csempematrica nyom nélkül – egy darabban, bármikor könnyedén eltávolítható, nem szükséges hozzá semmilyen oldószer.

csempematrica_googly_poster.JPEG

csempematrica_rimal_02.jpg

csempematrica_rimal_21.JPEG

A csempematricát elhelyezhetjük olyan helyen is, ahol meleg levegő/pára érheti, mint például tűzhely fölé. Közvetlen erős hőhatásnak kitenni azonban nem javasolt.

csempematricak_a_konyhaban3.jpg

A csempematricát járólapra, padlóra nem javasolt felragasztani.

csempematrica_taucher_poster_8er.jpg

Ha tetszett, nézz be a webáruházamba!

Hasta la vista!
SKLinda

 

Kis nappali - télies hangulatban

Legutóbbi, télies hangulatú bejegyzésem után ihletet kaptam, és kattintgattam pár képet otthon. Annál is inkább, mert kint épp nagy pelhyekben szakadt a hó. Íme, most betekintést engedek a mi kis kuckónkba. :D 

Nem nagy a nappalink, éppen ezért nincs óriás kanapénk sem - egy puff odatolásával és párnákkal csaltunk belőle sarokkanapé formát. Ennek az az előnye, hogy a nagy puff könnyedén toligálható, épp ahogy szeretnék. Ha úgy tartja kedvünk, egy mozdulattal behúzzuk a kanapé elé középre, és kész  a mozizós fészek. 

dsc_2145b.jpg

Tovább

Dekor tipp: hogyan varázsolj téli hangulatot!

Végre lecsengett a Haloween őrület és nem csüng sehol műpókháló meg csontváz, csak itt-ott bújnak meg a boltok sarkaiban a leárazott göncök között a narancssárga-fekete "dekorációk". :D

Mindegyik évszaknak megvan a maga varázsa, így a télnek is. Mai bejegyzésemben egyszerű, letisztult ötleteket igyekeztem gyűjteni a közelgő hideg időszakhoz. Szándékosan nem használom a karácsonyi kifejezést, hiszen úgy gondolom, még egy kicsit korai lenne. Habár a boltok kezdenek megtelni az ünnepi kínálattal - jó és rossz értelemben is. Sokszor sajnos elborzaszt az a mérhetetlen mennyiségű gagyi giccs, ami ilyenkor tódul elénk. Pedig a szép téli hangulat nem azon múlik, hogy mennyi aktuálisan trendi, csilli-villi dekor cuccot vásárolunk össze és rakosgatjuk szét a lakásban. 

44923355d95c20b2dfc7aff16bcffd19.jpg

Tovább

ELINDULT a csempematrica webáruház!

Azaz a www.csempedekor.hu

Kedves Olvasóim!

Dobpergés és trombitaszó!! Most már végre elárulhatom Nektek, min dolgoztam az elmúlt hónapokban. Elindult saját webáruházam, a Csempedekor.

csempedekor_logo.png

És mit árulok? Szuper menő, grafikus designerek által tervezett csempematricákat. 

csempematricak_a_konyhaban.jpg

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu