ÚJ ÉV - ÚJ ROVAT: Ház-álom

2018. január 01. - SKLinda

Majdnem pontosan három évvel ezelőtt kezdtem el írni a blogot, és azóta jó sok víz lefolyt a Dunán. Ez idő alatt jócskán belaktuk az "új" lakást, eredeti elképzeléseim szerint két főre terveztem, amikor megvettem, de hoppá, egyszer csak négyen lettünk. 

Ezennel, 2018. első napján - ünnepélyesen - új rovatot indítok a blogon, Ház-álom címmel.

Miért? Mert építkezésre adjuk a fejünket, hiszen már jó ideje lebeg a szemünk előtt az új otthon varázsa. Az ok, ahogy fentebb is említettem, igen egyszerű. A kibővült kis családdal hosszú távon nem megoldás a két hálószobás lakás. Meg különben is, mindketten, Férjem is és én is saját házról álmodunk rettentő régóta. Szóval így jött ki a Ház-álom. :D

sklinda-blog-alomhaz-kulso-1.jpeg

Tovább

Babaszoba a hálóba illesztve

Egyik kedvenc terem a lakásban a gyerekszoba. Nemcsak itthon, hanem nagy általánosságban is. Hiszen ez az a hely, ahol bátrabban lehet alkotni, újra gyerekké lehet válni. Álmokat megvalósítani.
Aki követi a blogot tudja, hogy nagy boldogságunkra nemrég megszületett a legkisebb családtag. Mivel az otthonunk nem túl nagy, mindössze 58 négyzetméter, két hálószobával - nem volt más választásunk, mint a hálószobánkat baba-kompatibilissé tenni.

sklinda-blog-babaszoba-3.jpg

Tovább

Előtte - utána: egy icipici fürdőszoba kis költségvetésű felújítása

Szeretnék ma bemutatni egy valóban pirinyó fürdőszobát, amit kis költségvetésből, nagy felújítási munkálatok nélkül keltett új életre a dán Mette Helena Rasmussen. A hazájában jól ismert lakberendező hölgy, televíziós személyiség, és a Retro Villa lakberendezési webshop egyik megálmodója. Nemrég saját blogján mutatta be ezt az egyszerűen nagyszerű villám-átalakítást.

sklinda-csempedekor-felujitott-furdoszoba1.jpg

Tovább

6+1 egyszerű rendszerezési tipp, mely megkönnyíti az életed

Rendet tartani az otthonunkban örök feladat, de nem kell, hogy nagyon nehéz és bonyolult legyen. A tárolás és rendszerezés könnyen átlátható megoldása - legfőképp egy kicsi lakásban - nélkülözhetetlen ahhoz, hogy ne állandó rendrakási mókuskerékben érezzük magunkat. Fontos, hogy mindennek legyen helye - jelszavam: amit kis erőfeszítéssel eltehetsz, ne tedd le!
A mai bejegyzésben összegyűjtöttem a 7 kedvenc rendbarát trükkömet, melyek az én mindennapjaimat is alapjaiban könnyítik meg. 

1. Az apró csetreszeket zárt dobozokban tároljuk .

Nincs a lakás szekrényekkel túlzsúfolva, mégis megvan a helye az apróbb holmiknak is.
Én a kreatív-hobbi eszközöket, mint például festékek, ecsetek, tű, cérna, fonál, stb. ilyen dobozokba szeretem tenni. Aminek szintén praktikus lehet, azok például a mécsesek, gyertyák. 

sklinda-blog-rendszerezesi-tippek-3b.jpg

Tovább

DIY: retro stokiból menő skandináv

Kedvenc olvasó, dolgozó sarkom új taggal bővült. Már nagyon régóta hiányzott a füles fotelemhez egy kényelmes lábtartó, de valahogy sosem akadtam rá az ájlávjú darabra a boltokban. Főleg nem ár-érték arányban.

sklinda-retro-stoki-atalakitas-2.jpg

Tovább

7 ötlet: hogyan jelentsük be, mi lesz születendő babánk neme

Mostanában egyre divatosabb valamilyen kreatív módon bejelenteni a babavárást és a születendő gyermek nemét. Nagyon sok édes ötletet találni, ezek közül gyűjtöttem most egy csokrot. Érdemes inspirálódni, hiszen a nagy hír bejelentésével együtt egy kis extra mosolyt és meghatottságot is csalhatunk a családtagok, barátok arcára. Arról nem is beszélve, hogy nekünk szülőknek mennyire szép emlék lesz évekkel később.

Ez a bejegyzés persze nem véletlenül jött létre - hiszen kis családunk nemsokára egy fővel bővül. Természetesen mi is csináltunk egy kreatív "érkezik a kis tesó" bejelentést, ami nem maradhat ki ebből a posztból.

Íme néhány variáció arra, hogyan közölhetjük a nagyvilággal, hogy érkezik a legkisebb családtag és őkegyelme kisfiú-e avagy kislány. VIGYÁZAT! A cukiság mérő kiakadhat! :D

1. DOBOZOS - Házilag könnyen összedobható, kell egy nagyobb doboz, amit megöltünk a megfelelő színű kellékekkel, mint lufik és papírfecnik. Nincs más dolgunk, mint a fellógatott dobozt megrántva kinyitni - és időben fotózni. :)

sklinda-baba-diy-otletek-dobozos-3.jpg

Tovább

Inspiráció húsvétra

Ha még bizonytalanok vagytok, hogyan dobjátok fel hétvégén a húsvéti asztalt, készítettem Nektek néhány inspirációs képet. Egy kis kedves hangulatot csempészni az asztalra igazából pár perces művelet. Még túl nagy kézügyességet sem igényel, csak néhány alapanyagot, mint: tojás (mily meglepő), tojástartó, főtt tojásos és papírtálca, vagy bármilyen dísztál, moha, kövirózsa, friss virág.

sklinda-dekoracio-husvetra-1.jpg

Tovább

Háztűznéző: családi otthon 58 négyzetméteren

Kedves Olvasóim!

Rengeteg lakberendezős bejegyzést írtam amióta elindult a blog, de még egyszer sem mutattam be a saját otthonunkat majd teljes egészében, csak elhintettem itt-ott pár képet, egy-egy röpke posztot. Eljött hát az ideje annak, hogy megismerjétek! Mondhatni 'akasztom magamat':D

sklinda-lakasfoto-konyha-s.jpg

Tovább

4+1 tipikus hiba, amit elkövetünk a fürdőszoba kialakításakor

Korábban már esett szó fürdőszobákról a blogon, akkor arra gyűjtöttem inspirációkat, hogyan tudjuk lakályosabbá tenni az amúgy rendkívül funkcionális helyiséget. Most néhány olyan tipikus példát szedtem össze, melyeket sajnos az otthonok döntő többségében elkövetnek. VIGYÁZAT, szigorúan szubjektív iromány!!

sklinda-blog-furdoszoba-inspiracio-15.jpg

Tovább