SKLinda

7 ötlet: hogyan jelentsük be, mi lesz születendő babánk neme

2017. július 28. - SKLinda

Mostanában egyre divatosabb valamilyen kreatív módon bejelenteni a babavárást és a születendő gyermek nemét. Nagyon sok édes ötletet találni, ezek közül gyűjtöttem most egy csokrot. Érdemes inspirálódni, hiszen a nagy hír bejelentésével együtt egy kis extra mosolyt és meghatottságot is csalhatunk a családtagok, barátok arcára. Arról nem is beszélve, hogy nekünk szülőknek mennyire szép emlék lesz évekkel később.

Ez a bejegyzés persze nem véletlenül jött létre - hiszen kis családunk nemsokára egy fővel bővül. Természetesen mi is csináltunk egy kreatív "érkezik a kis tesó" bejelentést, ami nem maradhat ki ebből a posztból.

Íme néhány variáció arra, hogyan közölhetjük a nagyvilággal, hogy érkezik a legkisebb családtag és őkegyelme kisfiú-e avagy kislány. VIGYÁZAT! A cukiság mérő kiakadhat! :D

1. DOBOZOS - Házilag könnyen összedobható, kell egy nagyobb doboz, amit megöltünk a megfelelő színű kellékekkel, mint lufik és papírfecnik. Nincs más dolgunk, mint a fellógatott dobozt megrántva kinyitni - és időben fotózni. :)

sklinda-baba-diy-otletek-dobozos-3.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-dobozos.jpg

2. FÜSTBOMBÁS: alap hozzávalók = füstbomba + fotós.

sklinda-baba-diy-otletek-fustbomba.jpg

Persze lehet ezt is turbózni.

sklinda-baba-diy-otletek-fustbomba-2.jpg

3. JÁTÉKOS formában fényt deríteni a rejtélyre.

sklinda-baba-diy-otletek-jatekos-2.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-jatekos-3.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-jatekos.jpg

4. KRÉTAPORRAL: kicsit piszkolós - szigorúan olyan ruhában érdemes, amit nem sajnálunk.

sklinda-baba-diy-otletek-kretapor2.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-kretapor.jpg

5. LUFIKKAL: a lufi örök divat, sokféle formában felhasználható.

sklinda-baba-diy-otletek-lufis.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-lufis-3.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-lufis-2.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-lufis-4bw.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-lufis-4.jpg

6. SÜTIVEL: ha mondjuk egy családi ebéd végére tartogatjuk a meglepetést, vagy barátokat hívunk át, rejthetünk megfelelő színű cukorkát egy torta belsejébe. A merészebbek megpróbálkozhatnak a színezett tésztával is. :)

sklinda-baba-diy-otletek-suti.jpg

sklinda-baba-diy-otletek-suti-2.jpg

7. PIÑATA: És végül, de nem utolsósorban, a mi nemfeltáró bejelentőnk egy kis piñata 'buli' volt. A leendő nagytesó előtt titokban tartottuk a baba nemét - és tulajdonképpen egy kis neki szánt meglepetéssel, őt bevonva készítettünk fotósorozatot és egy rövid videót. 

Ha lett volna időm, és energiám, egészen biztosan nekiállok saját magam elkészíteni a piñatát. Viszont erre most az égvilágon semmi energiám nem maradt, úgyhogy körülnéztem, hol lehet rendelni. Így akadtam rá a szuper Piñata bulira webáruházra. Gyakorlatilag bármit elkészítenek, egészen gyorsan. Mivel az én ötévesem óriási Star Wars rajongó, adta magát, hogy egy Halácsillag formájú piñatát rendeljek. Ezt töltöttem meg a megfelelő színű papírfecnikkel és megfelelő színű csomagolással ellátott édességekkel.

sklinda-blog-brother-or-sister.jpg

A gyerek boldogan csapkodta szét játék fénykardjával a piñatát, és a végén még arra is fény derült, hogy a nagy tesónak kisöccse lesz.

Ha van nagy testvér a családban, szívből ajánlom, hogy vonja be a buliba a gyerkőcöt, főleg ha már elég nagy hozzá, hogy meg is értse miről van szó. Óriási sikere volt a kis mutatványnak, a fotók pedig örök emlékek maradnak.

Az inspirációs képek forrását ide gyűjtöttem egybe. Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a Facebook oldalamat, nehogy lemaradj a legfrissebb tartalmakról.

Hasta la vista!
SKLinda

süti beállítások módosítása