SKLinda

Háztűznéző: Pasztell tónusok és finom textúrák

Ötletek és alapelvek, melyeket érdemes követni a lakberendezésben

2016. április 06. - SKLinda

A mai háztűznézőben egy Egyesült Államokbeli, dél-karolinai családi házat hoztam. Hatalmas, tágas, elegáns, és igen, persze, köze sincs a magyar átlaghoz. Ugyanakkor rendkívül tanulságos és inspiráló - össze is szedtem, hogy mik azok a az ötletek, alapelvek, amiket érdemes lehet például egy ilyen ház képei alapján követni otthonunk berendezésekor/építésekor.

smythe-park-4-01.jpg

1. 'A kevesebb néha több'

Nagyon visszafogott színhasználat, pasztell tónusok jellemzik a házat, tipikusan 'a kevesebb néha több' esete.

smythe-park-4-03p.jpg

smythe-park-4-15.jpg

smythe-park-4-09.jpg

smythe-park-4-16.jpg

Tanulság: Az ilyen színválasztás hatalmas előnye, hogy időtálló, kevésbé unjuk meg és sokkal könnyebb és természetesen költséghatékonyabb változtatni a hangulaton már akár néhány kiegészítő segítségével.

2. Anyaghasználat

A minőség időtálló. Mekkora közhely, mi? De gondoljunk csak bele - az otthonunk rendesen ki van téve az élet viszontagságainak, tehát állnia kell a sarat. Nyilván a határ a csillagos ég, ha parkettáról, konyhabútorról van szó - de meg lehet találni az arany középutat a költségekben.

smythe-park-4-07.jpg

smythe-park-4-08.jpg

smythe-park-4-10.jpg

Tanulság: Gondoljuk alaposan át, hogy otthonunk mely részei vannak kitéve a legnagyobb használatnak, és aszerint válogassuk meg az alapanyagokat - parketta, járólap, konyhapult, stb.

3. Textúrák keverése

Ebben a házban a természetes anyagok textúrájának tökéletes harmóniáját figyelhetjük meg. A fa, a márvány, a bőr, a pamut alapú textilek és a fonott székek/kosarak remekül passzolnak egymáshoz.

 

smythe-park-4-06.jpg

smythe-park-4-04.jpg

smythe-park-4-14.jpg

Tanulság: ha nem csak színek kombinációjára figyelünk, de textúrákat is igyekszünk keverni, nagyon meghitt, harmonikus végeredményt kapunk.

4. Beépített bútorok

Ebben a házban az összes beépített bútor egy azon stílusban készült, minimális különbségekkel. Ettől rendkívül harmonikus, és mivel okosan lettek kihasználva a terek, minden nem közszemlére nem való dolgot szépen el is rejtenek.

smythe-park-4-05.jpg

smythe-park-4-11.jpg

smythe-park-4-12p.jpg

Tanulság: érdemes alaposan átgondolni, hogy hogyan és hova tudunk beépített bútort elhelyezni. Saját tapasztalatból és hosszas utánajárás után tudom, hogy sem költségben, sem időben nem érte volna meg egyik bútor-nagyáruház kínálatából sem gardróbot vásárolni, hacsak nem passzolt volna tökéletesen. Helyette asztalossal készíttetünk beépített szekrényt a hálóba, és mesés lett az eredmény.

(Képek forrása: JacksonBuilt Custom Homes)

Hasta la vista!
SKLinda

süti beállítások módosítása