SKLinda

5+1 fantasztikusan okos konyhai tárolási ötlet

2016. március 08. - SKLinda

Nemrég írtam a legfrissebb konyhai trendekről. Ma pedig 5+1 ötletet hoztam, melyekkel tovább lehet fokozni az újonnan épülő konyha szuperség faktorát.

Amikor egy konyhát megtervezünk, nagyon fontos előre gondosan átgondolni, melyik fiókban, szekrényben mit fogunk tárolni. Így nem érhet bennünket meglepetés, amikor birtokba vesszük csodálatos új konyhánkat, majd kiderül, hogy nincs elég hely a legnagyobb fazéknak, vagy a vágódeszkákat sehova sem sikerül bepasszolni. Ha a tervezéskor tudjuk, hogy lesz elég fiókunk rejtett funkciók beépítésére - nosza rajta. 

1. Ha méretre készül a konyhabútorunk, akkor az 'idétlen' szűk hely, ami első ránézésre nem jó semmire, kihasználható okosan tárolásra. Például a késeknek. Én speciel ezt vágódeszka-tartó fióknak használnám, de ez sem rossz (ha nincs gyerek(ek), vagy már elég nagy(ok)).

kok_smarta_losningar3.jpg

2. Kamra híján, a nem hűtőben tartandó zöldségek és a kenyerek kaphatnak saját fiókot.

kok_smarta_losningar4.jpg

3. Konyhai papírtörlő mindig kéznél. Sőt, a tartaléknak is eleve dedikált helye van.

kok_smarta_losningar5.jpg

4. Saját fiók a botmixernek, robotgépnek, beépített konnektorral. Hát nem szuper?

kok_smarta_losningar6.jpg

5. Eleve eszméletlen kényelmes, ha ki lehet húzni a kukát - a miénk is ilyen, és imádom. Még jobb, ha egy kis fiók ilyen lukas vágódeszkával már eleve felette van. Nagy valószínűséggel nem megy mellé a krumpli héja. :P

kok_smarta_losningar7.jpg

+1. Vasalódeszka a konyhapultban elrejtve. Zseniális! őszintén szólva, azét nem vasalok, mert utálom a vasalódeszkát folyton előcincálni. Az egyik legnehezebben tárolható/elrejthető háztartási eszköz - a ruhaszárító mellett. Ha egyszer ismét konyhát tervezhetek magamnak, szerintem ez is benne lesz.

tvattstuga_smarta_losningar2.jpg

Ezek olyan pofon egyszerű, mégis zseniális ötletek, melyek gondos tervezéssel könnyen megvalósíthatók. (Forrás itt.)

Hasta la vista!
SKLinda

süti beállítások módosítása