SKLinda

Kozmetika-kozmetika

Saját projekt folyamatban

2015. augusztus 20. - SKLinda

Nemrég egy frissen nyílt kozmetikai szalon dekorációjához kértek tőlem segítséget. Az egy helyiségből álló, bevásárló központbeli üzlet nagyon üresnek tűnt, lévén a kettő darab pinkre festett gipszkarton térelválasztó fél-falon, és az egyelőre minimális felszereltségen kívül más nem volt. A Sugar Cloud névre keresztelt szalonba kellett még valami, ami feldobja a fehér és rózsaszín alap-kombinációt. Mindenképp olyan dekorációra volt szükség, amely költséghatékony és gyorsan megvalósítható. 

A következő ötleteket terveztük a szalonba: (forrás itt)

0f9f3fb2a153588c4cad74bacf1eab9d.jpg

gold-dot-wall-011.jpg

b2e8da33b7e34c6e0c1142f7a77e9b0f.jpg

free-printables-flamingos.png

Azóta a váró rész egyik falán már díszelegnek a női magazinok a fogasokon, a letölthető flamingós képek öntapadós papírra lettek kinyomtatva, így minden további költség és szerelés nélkül kerültek a manikűr-asztal fölé. Hamarosan az arany pöttyök is feldobják a hangulatot, ezeket azonban sablon segítségével fogjuk festeni.

A hangsúly a könnyed, légies, nőies hangulat kialakítására került. A fentiek alapján pedig már nem meglepő, hogy a két alapszín mellé a türkizt és az aranyat választottuk kiegészítésképpen. Ezek mellett megjelenik még egy kevés természetes anyag, mint a rattan vagy a fa, világos színekben. 

afe2afcfcf7abdbd7a63cb5001e610e4.jpg

7d880c39d32c085bb4504bcafc53770d.jpg

A következő összeállításon láthatók a többi, java részben már felhasznált dekorációs elemek. Nem fizetett hirdetéses bejegyzés, úgyhogy csak halkan említem, a beszerzett kellékek forrása nem más, mint az IKEA, a Jysk és az F&F Home. 

kozmetika-dekor.jpg

Kellett még valami térleválasztó megoldás, mert a szalon alapból túlzottan nyitott. Teljes bezárásra a bevásárlóközpont adottságai és korlátai miatt nincs lehetőség. Így esett a választás az IKEA méltán népszerű KALLAX polcos elemére, megy kielégít minden igényt, amire itt szükség volt. Olcsó, gyors megoldás. Nem teszi teljesen zárttá a teret, ugyanakkor tároló felülete miatt praktikus is. 

Elkészültek még a dekorációhoz passzoló árlisták és a névtábla is, melyek szintén öntapadós papírra kerültek nyomtatásra. Egy példa az árlistáról.

kozmetika_arlista_kitakart.jpg

És íme a névtábla:

borito3.jpg

És mi jöhet még? Hát felhők!!! Hiszen a fix világítás és az álmennyezet miatt már más világítótesttel nem operálhatunk. Meg amúgy is, a névhez hűen kell még egy kis felhő. Ehhez is találni rengeteg leírást, hogyan lehet pofon egyszerűen elkészíteni, rizspapír-lámpából vattával - vagy csak vatelinből 'megtépkedve'. Ami az egyetlen hátránya, hogy nem takarítható, de bármikor gyorsan lehet készíteni másikat.
Ha még úgy isten igazából fokozni akarnám a hely hangulata miatt, akkor a vatelint egy kis textilfestékkel megszínezném, természetesen rózsaszínnel és türkizzel - hogy igazi vattacukor felhők legyenek. 

4b6bff215904f252031f16746722367f.jpg

51b3904e74c5b64571000377_w_540_s_fit.jpg

Remélem, hamarosan elkészülünk, és bemutathatom saját képekkel is a végeredményt.

Ha tetszett a bejegyzés, követhetsz a Facebookon vagy a Pinteresten is.

Hasta la vista!
SKLinda

süti beállítások módosítása